- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

SimPlus: Afaceri de 2,3 mil. euro din SMS-uri

27 Oct, 16:19 • emanuel.ceciu
Compania SimPlus, furnizor de solutii SMS, si-a crescut estimarile de venituri pentru anul 2008 cu circa 15%, oficialii companiei declarand ca tintesc afaceri de 2,3 mil. euro, in crestere cu 53% fata de 2007, a declarat pentru DailyBusiness.ro Dan Boabes, director executiv SimPlus.
SimPlus: Afaceri de 2,3 mil. euro din SMS-uri

SimPlus a facut parte pana in 2007 din grupul ParlaTel, cand Dan Boabes, proprietar al grupului, a vandut compania de telefonie fixa si Internet catre DCS SA, controlata de fondul de investitii AIG NEW Europe Fund II. Tranzactia s-a ridicat la circa 1 mil. euro.

Oficialul companiei estimeaza ca piata de solutii prin SMS (servicii interactive pentru televiziune, micropayment, solutii de campanii prin SMS etc. – n.r.) se va ridica in 2008 la circa 20-24 mil. euro.

„Nu exista date publice referitoare la dimensiunea pietei. Noi o estimam pentru 2008 (si aici includem toate serviciile cu valoare adaugata, inclusiv cele de mobile content) la circa 20-24 de milioane de euro, dublu fata de 2005 de exemplu”, a spus Boabes.
Seful SimPlus a subliniat ca cele mai cautate servicii prin SMS sunt jocurile de televiziune sau aplicatiile de tip quiz.

„Jocurile interactive de televiziune, aplicatiile de tip quiz au mare succes atat datorita formatelor, cat si datorita impactului mare al canalelor media. Exista o cerere din ce in ce mai mare pentru campanii sms, in special targetate (pe segmente de varsta, sex, locatie etc). O scadere foarte mare o reprezinta serviciile de mobile content, in special datorata capacitatii mari a noilor generatii de telefoane de a accepta multiple formate, usor de instalat si copiat de catre utilizatori”, a spus Dan Boabes.

Comparat cu tari din regiune, valoarea pietei de solutii SMS din Romania este, conform oficialilor SimPlus, la jumatate.

„Atat piata ungara cat si cea din Cehia au fiecare valori duble fata de cea din Romania. Sunt mai multe particularitati: operatorii din aceste tari au incurajat foarte mult companiile locale in dezvoltarea de aplicatii de operator. Polonia are o piata mai slab dezvoltata, raportata la dimensiunea ei, decat Romania, din cauza unor probleme de uniformizare a short-codurilor, situatia rezolvata doar recent. Bulgaria este dominata de 3 mari jucatori, cu o valoare a pietei de circa 8 milioane euro”, a mai spus Boabes.

Principalii jucatori de pe piata de furnizare solutii SMS sunt, conform lui Boabes, SimPlus, Voxline si Intact Interactive.

Resurse suplimentare: In mai, SimPlus estima afaceri de 2 mil. euro