- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Zone \”fierbinti\” pe Facebook: Care pagini atrag cel mai bine atentia utilizatorilor (Vezi Video)

01 Nov, 00:01 • emanuel.ceciu
Facebook este "fierbinte", nu mai exista indoiala asupra acestui lucru. Dar ce inseamna asta pentru marketeri si sefi de companii? DailyBusiness.ro va prezinta trei studii recente care reliefeaza cat timp petrec userii pe aceasta platforma, daca reclamele pe Facebook sunt eficiente, precum si unde se uita utilizatorii, in primul rand, pe paginile retelei sociale.
Zone \fierbinti\ pe Facebook: Care pagini atrag cel mai bine atentia utilizatorilor (Vezi Video)

1.Reclamele Facebook, mai eficiente pe paginile de profil ale userilor

Utilizatorii Facebook petrec mai mult timp uitandu-se la reclame pe propriile pagini de profil, mai degraba decat pe alte pagini, precum wall-urile prietenilor lor, conform unui raport al Mulley Communications.

Studiul a subliniat ca 71% dintre useri se uita la advertising pe propria pagina de profil, in timp ce doar 31% dau atentie reclamelor pe pagina principala.

In plus, 53% dintre useri se uita pe pagina principala la update-uri ale prietenilor lor, acest lucru explicand de ce acestia ignora reclamele afisate in dreapta paginii.

Un scurt videoclip ce arata „harta atentiei”. Urmariti lipsa de activitate vizuala din partea dreapta a wall-ului, precum si mutarea atentiei userilor spre partea de jos a paginii
[dbvideo=509]

Un studiu ce urmareste privirea userilor pe o pagina de profil de pe Facebook
[dbvideo=510]

2. Userii intre 18 si 34 de ani petrec cel mai mult timp pe Facebook

Conform unui studiu Morpace, utilizatorii de Facebook din SUA petrec unul din trei minute pe cea mai mare retea sociala din lume. Utilizatorii cu varste cuprinse intre 18 si 34 de ani stau cel mai mult timp pe site, saptamanal (8,5 ore din 22,4). Utilizatorii de peste 55 de ani petrec, in medie, 4,6 ore pe saptamana pe Facebook.

Din cei 1,82 milioane de useri cat are Facebook in prezent in Romania, cei mai multi (1,38 milioane) au varste cuprinse intre 18 si 34 de ani.

3. Comerciantii online iubesc „like-urile” pe Facebook

35% dintre magazinele online din SUA implementasera deja pana in august buton de „like” pentru Facebook, in timp ce 33% aveau in plan sa faca acest lucru in viitorul apropiat.

Al doilea cel mai popular plugin Facebook a fost butonul de login, 18% dintre comerciantii online implementandu-l. 15% au declarat ca vor face acest pas in viitorul apropiat.

Plugin-urile sociale ale Facebook au inceput sa primeasca din ce in ce mai multa atentie de la comercianti, deoarece pot aduce trafic pe site-urile companiei fara sa trebuiasca sa construiasca intregi magazine online pe paginile retelei.

44% dintre proprietarii de magazine online spun ca au in plan sa foloseasca aplicatii Facebook in loc de microsite-uri pentru lansari si promotii speciale.

Ne intereseaza parerea ta! Ce parere ai despre aceste studii? Cunosti si altele care sa poata ajuta, direct sau indirect, business-urile? Comenteaza mai jos.

Ca sa fii eficient, alege cu atentie retelele sociale pe care esti prezent. Selecteaza-le in functie de calitatea celorlalti membri si de oportunitatile care ti se deschid. KeyPeople este cea mai mare comunitate romaneasca premium a oamenilor de afaceri influenti (middle si top management), accesul fiind filtrat de catre redactia DailyBusiness.ro.

KeyPeople are peste 4.000 de membri exclusivi, care nu mai pot fi gasiti pe alte retele sociale. Atmosfera din KeyPeople este adaptata la nevoile oamenilor de afaceri din Romania. DailyBusiness.ro, publicatia pe care o cititi cu regularitate de peste 4 ani, garanteaza acest lucru.