- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Alungate de criza de acasa, locuintele din SUA vin la targuri imobiliare in Romania

02 Apr, 12:39 • elena.olteanu
Momentele de tensiune de pe piata imobiliara americana determina dezvoltatorii sa se orienteze spre alte piete imobiliare, inclusiv Romania, unde preturile de tranzactionare sunt inca mari, astfel ca in cadrul Targului Imobiliar National vor fi prezentate cateva zeci de locuinte din SUA, au declarat, pentru DailyBusiness, analistii imobiliari.
Alungate de criza de acasa, locuintele din SUA vin la targuri imobiliare in Romania

Dezvoltatorii din America incep sa mizeze pe piata din Romania care este inca insuficient de matura, iar randamentele sunt mari.

„Romania este inca imatura, iar dezvoltatorii nu numai din America, ci si din Spania, Germania sau Bulgaria cauta piete care aduc profit mare”, sustine Luciana Petrescu, purator de cuvant al agentiei imobiliare Regatta.

„Piata imobiliara din SUA este in cadere si de aceea companiile din afara se decid sa-si prezinte proiectele pe alte piete cu un potential mai mare de cumparare, insa pe viitor poate surveni o cadere si aici”, a declarat Ana Nedea, reprezentant BDOBC, organizatorul Targului National Imobiliar (TNI).

Publicul tinta al proiectelor din SUA sunt oamenii de afaceri romani, considera Nedea.

Pe de alta parte, reprezentantii Regatta sunt de parere ca romanii cumpara in primul rand locuinte in tara, apoi cei cu pozitii sociale ridicate, cu o capacitate financiara mare, achizitioneaza si locuinte in strainatate, dar acestia sunt in numar restrans.

Romanii care investesc in acele zone nu achizitioneaza neaparat o locuinta pentru a se muta, ci pentru a realiza un profit de pe urma lor.

„Preturile intr-adevar sunt mai mici fata de cele din Romania, dar trebuie sa ne gandim si la ce costuri se ridica doar un drum pana acolo”, a mai precizat Petrescu.

Ofertele companiei din Florida cuprind apartamente cu 2 pana la 4 camere, vile cu 4-8 camere, case de vacanta, precum si locuinte cu cate 5 camere.

Preturile pornesc de la 62.000 de euro pentru locuintele de 2 camere, iar cea mai scumpa locuinta o constituie o vila cu 8 camere care se poate achizitiona cu circa 1,8 milioane de euro.