- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Broker: Piata terenurilor e inghetata si asa va ramane pana in T4

06 Jan, 12:29 • cristina.mihai
Desi interesul pentru achizitii a crescut, piata de terenuri ar putea inregistra o revigorare abia in trimestrul 4, cand urmeaza sa fie incheiate un numar mai mare de tranzactii, a declarat Ionut Petcu, consultant senior in cadrul companiei de brokeraj imobiliar The Advisers/Knight Frank.
Broker: Piata terenurilor e inghetata si asa va ramane pana in T4

„Deocamdata nu am incheiat nici o tranzactie din cele pe care le negociem, pentru ca toata lumea a urmarit ce se intampla la alegerile prezidential si a asteptat sa vada instalat noul guvern. In ianuarie, multi jucatori din piata sunt inca vacanta, asa ca primele tranzactii se vor incheia in februarie-martie”, a aratat Petcu.

Brokerul de terenuri considera ca in primul semestru din 2010, tranzactiile vor ramane „izolate”, un numar mai mare de tranzactii urmand sa apara abia la finalul lui 2010.

Unul dintre motivele pentru care tranzactiile vor ramane izolate in prima parte a anului este si faptul ca negocierile si decizia efectiva de a achizitiona dureaza mai mult.

In ceea ce priveste evolutia preturilor, Petcu considera ca terenurile bune, pentru care exista interes, vor mai inregistra scaderi doar la negociere, asa cum se intampla de altfel si pana acum.

The Advisers/Knight Frank are oferte de cumparare pentru 4-5 terenuri, cu preponderenta de la dezvoltatori care vor sa construiasca cladiri de birouri.