- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Canserv reincepe constructia unui proiect cu 1.000 de apartamente, sistat la inceputul anului

13 Nov, 10:28 • cristina.mihai
Dezvoltatorul imobiliar Canserv, care are in portofoliu proiectul rezidential Primavara Rezidential din zona Ghencea, a reinceput lucrarile de constructie ale celui de-al doilea complex din portofoliu, Primavara Lujerului, lucrari oprite in faza de fundatie in primele luni ale anului, au spus reprezentantii companiei.
Canserv reincepe constructia unui proiect cu 1.000 de apartamente, sistat la inceputul anului

„Am reinceput constructia. Acum pregatim terenul, unde este din nou de lucru, ca urmare a sistarii lucrarilor in ultimele luni si speram sa incepem si lucrul efectiv anul acesta”, au spus reprezentantii de vanzari ai proiectului.

Acestia au mentionat ca finalizarea proiectului a fost amanata pana in aprilie 2011.

Canserv a lansat pe piata proiectul Primavara Lujerului in 2008 si pana la oprirea constructiei, circa 20% din cele 1.000 de unitati locative au fost contractate.

„Sunt si clienti care au mai renuntat la apartamente. In principiu insa, apartamentele contractate au fost pastrate, proiectul fiind ales in special pentru zona”, au mai spus reprezentantii companiei.

Pana in prezent, 150 de unitati locative din complex sunt contractate.

Proiectul este finantat partial de Credit Europe Bank.

Reluarea constructiei inseamna si reluarea vanzarilor. Canserv a venit la Targul National Imobiliar cu o oferta de pret pentru „Prima Casa”, de 675 euro pe metru patrat, fata de 1.200 euro/mp, pretul de lansare. Astfel, o garsoniera costa peste 38.000 euro plus TVA, iar un apartament cu 2 camere, aproape 54.000 euro plus TVA.

Preturile au fost reduse si la Primavara Rezidential, ansamblu finalizat integral in aceasta primavara si in care mai sunt nevandute 66 de apartamente. Pretul pe metru patrat a scazut de la 1.000-1.200 euro la 797 euro pe mp, fara TVA.