- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Ce planuri are pentru 2010 singurul dezvoltator care a inceput sa construiasca locuinte in 2009

18 Feb, 13:40 • cristina.mihai
Compania spaniola Volumetric, singurul dezvoltator care a inceput efectiv constructia unui proiect rezidential anul trecut pe piata locala, va demara in 2010 al doilea proiect de locuinte din Romania, dar cu o intarziere de cateva luni, timp necesar avansarii negocierilor pentru finantare, a declarat, pentru DailyBusiness.ro, Dan Flesariu, directorul general al companiei (foto).
Ce planuri are pentru 2010 singurul dezvoltator care a inceput sa construiasca locuinte in 2009

Compania, care a inceput in 2009 constructia unui proiect cu 150 de locuinte in Brasov din fonduri proprii, intentiona sa inceapa in Pitesti al doilea proiect propriu de pe piata locala, in aceasta primavara.

„Va exista un decalaj de cateva luni, pentru ca dorim sa avanseze discutiile cu potentialii finantatori. Cel mai probabil vom incepe tot din fonduri proprii, dar vrem sa fie mai avansate discutiile”, a spus Flesariu.

El a adaugat ca apetitul bancilor pentru finantare in domeniu nu a crescut si ca in opinia sa, nici nu va creste in urmatoarele luni.

Investitia totala in proiectul din Pitesti depaseste 12 mil. euro. Cele doua blocuri vor cuprinde circa 200 de unitati locative.Compania a obtinut deja autorizatia de constructie si se afla in etapa finala a alegerii constructorului.

Volumetric a prezentat la inceputul lui 2009 proiectul din Pitesti, alaturi de un alt proiect in Brasov. Proiectul din Brasov va fi finalizat in 2011.

De asemenea, compania este in negocieri pentru achizitionarea unui teren in Bucuresti.”Am avut unele discutii, dar nu ne-am inteles la pret cu proprietarii. Acum cautam un alt teren in Capitala si am initiat noi negocieri. Nu excludem posibilitatea unei asocieri cu o alta companie”, a mai spus Flesariu.

In 2009, alti si companiile Eagle Development, Avantia si Gindi Rom au mai lansat trei proiecte rezidentiale importante, Jackob Park, Avantia 1 Decembrie, respectivG-ViTown . Constructia a inceput anul trecut doar la Jackob Park, dar ulterior compania a scos de la vanzare proiectul pentru a recompartimenta locuintele.