- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Cea mai noua tendinta pe piata imobiliara: schimburi de locuinte intre proprietari

14 Apr, 11:37 • cristina.mihai
Serviciul de tranzactii imobiliare fara intermediari MagazinulDeCase.ro a lansat saptamana aceasta o sectiune de schimburi imobiliare, ca urmare a cererii venite din partea proprietarilor care gasesc cu greutate cumparatori pentru spatiile scoase la vanzare.
Cea mai noua tendinta pe piata imobiliara: schimburi de locuinte intre proprietari

Un proprietar care isi posteaza anuntul la schimburi ofera 2 alternative de achizitie: cea „clasica”, in care locuinta este achitata integral, sau varianta primirii in schimbul locuintei sale o alta locuinta, iar in cazul in care este necesar, si diferenta de valoare intre proprietatea primita la schimb si locuinta scoasa la vanzare.

Schimburi de locuinte reprezinta o solutie interesanta pentru proprietarii care detin case sau apartamente mari, iar prin aceasta varianta obtin o suma de bani si o locuinta mai mica. De asemenea, procedeul este agreat si de cei care vor sa se mute in alta zona.

In prezent, pe aceasta sectiune exista cateva zeci de anunturi imobiliare, majoritatea pentru vanzari de case.

„Ne asteptam ca pana la finalul lui mai, sa avem circa 100 de anunturi”, a spus Matei Malos, directorul general al MagazinulDeCase.ro.

Acesta a adaugat ca o tranzactie prin schimb de proprietati este dificil de realizat, si ca succesul ei depinde de realismul asteptarilor celor doua parti.