Real Estate

City Mall a fost cumparat de fondul de investitii australian APN/UKA

01 Dec, 00:00 • Redactia DailyBusiness
Compania APN/UKA European Retail Trust a anuntat joi ca a devenit noul proprietar al City Mall, in urma achizitionarii companiei Victoria Holding, proprietarul complexului comercial, pentru 103,5 milioane euro.
City Mall a fost cumparat de fondul de investitii australian APN/UKA

APN/UKA este un fond de investitii detinut de APN Funds Management Limited, cu sediul central in Australia, care opereaza in Europa Centrala si de Sud, avand aproximativ 35 de centre comerciale.

Compania APN/UKA s-a declarat un investitor pe termen lung in acest proiect, mentionand ca strategia pe care o are in vedere este de a colabora in continuare cu retailerii existenti in City Mall in prezent si de a implementa noi proiecte, cu scopul de imbunatati performantele comerciale ale City Mall.

Paul Andersen, directorul departamentului de management al centrelor comerciale din cadrul APN/UKA European Retail Trust, a declarat ca, pe langa relatiile comerciale deja existente cu parteneri locali, compania va aduce retaileri internationali cu care lucreaza in celelalte tari unde este prezenta compania.

„Date fiind evolutia spectaculoasa a sectorului de retail si interesul deosebit al retailerilor internationali pentru piata romaneasca, consideram ca exista in acest moment o imensa oportunitate de intensificare a ofertei de retail”, a declarat Mark Mannering, directorul diviziei din Romania a companiei King Sturge, cea care va conduce operatiunile City Mall.

Reprezentantii APN/UKA au mai anuntat ca estimeaza ca imobilul de 12 etaje, ce va fi legat de Cuty Mall printr-o pasarela, va putea fi dat in folosinta. Imobilul va gazdui spatii comerciale, pe trei niveluri, si va beneficia de 1.000 de locuri de parcare suplimentare, fata de numarul actual.

Printre primele contracte anuntate de companie se numara inaugurarea magazinului de articole de imbracaminte Sprider, intr-un spatiu de 1.500 de metri patrati, aceasta fiind prima unitate deschisa de reteaua Sprinder in Romania.

Fondul de investitii administrat de APN are un portofoliu de investitii in real estate evaluat la peste 1 miliard de euro, compania estimand o crestere a fondului la o valoare de 4 miliarde euro.