- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Compania imobiliara franceza John Taylor intra pe piata romaneasca

23 Feb, 12:19 • cristina.mihai
Compania franceza de consultanta imobiliara John Taylor, specializata pe proprietati de lux, si-a inceput activitatea operationala in Romania si tinteste afaceri de circa 1 mil. euro in 2009, au spus pentru DailyBusiness.ro reprezentantii companiei.
Compania imobiliara franceza John Taylor intra pe piata romaneasca

Structura actionariatului John Taylor Romania este formata din trei companii – John Taylor Milano, John Taylor Barcelona si Prestige Domus (unde Bogdan Voica este unic administrator), fiecare avand cote egale. Prestige Domus s-a infiintat in octombrie 2008.

Bogdan Voica are experienta in banking & advisory (lucrand pentru Banc Post si Deloitte). De asemenea Voica a lucrat pe partea de project management in construction & development pentru mai multe companii internationale, dar are si experienta in real estate, lucrand la fima de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle.

Biroul din Romania va avea ca linii de business piata rezidentiala de lux, proprietati comerciale premium (de birou si/sau retail), consultanta pentru dezvoltatorii de proiecte imobiliare premium.

Valoarea de tranzactionare a unei proprietati John Taylor depinde de istoricul cladirii, arhitectura inedita sau unicitatea amplasarii si porneste, de regula, de la minim 3.000 euro/mp. La ora actuala, proprietatile John Taylor in Romania se afla in zone precum Kieseleff, Primaverii, Herastrau, centrul istoric sau Poiana Brasov.

Numele companiei John Taylor vine de la initiatorul sau, un negociator care si-a inceput cariera la Cannes. Prima agentie sub acest brand s-a deschis in 1864. In anii ’90 ai secolului trecut, compania John Taylor si-a inceput extinderea la nivel mondial, fiind achizitionata de grupul Michel Pastor. La ora actuala, are circa 20 de birouri deschise in Franta, Spania, Italia si Bucuresti.