- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

CTP, cel mai mare dezvoltator din Europa, intră și în România. Achiziție de 30 de hectare de teren și 270.000 de mp de depozite

03 Jun, 15:31 • Russo George
CTP, cel mai mare dezvoltator, proprietar și administrator de spații industriale și logistice listat din Europa, a anunțat recent achiziționarea unui portofoliu industrial de 270.000 mp GLA și 30 ha teren de la Globalworth, principalul investitor de birouri din Europa Centrală și de Est.
CTP, cel mai mare dezvoltator din Europa, intră și în România. Achiziție de 30 de hectare de teren și 270.000 de mp de depozite

Noul portofoliu al CTP include șase parcuri industriale situate în locații strategice din România, inclusiv în apropierea parcurilor existente CTP din București și Arad, precum și în Pitești, Oradea și Timișoara. Această expansiune va consolida semnificativ prezența companiei în aceste zone.

„Această achiziție extinde semnificativ portofoliul nostru din România prin adăugarea a peste 270.000 mp și introduce 40 de noi nume în lista noastră diversificată de chiriași. Suntem mândri să primim fiecare nou chiriaș în familia CTP. În plus, achiziția include 30 de hectare de teren excedentar, ceea ce ne permite să ne continuăm angajamentul față de dezvoltarea organică în vestul României. Această dezvoltare nu va aduce beneficii doar chiriașilor noștri, ci va contribui pozitiv și pentru comunitățile locale” , a declarat Remon Vos, CEO al CTP Group.

Beneficii pentru Globalworth

CEO-ul Globalworth, Dennis Selinas, a subliniat avantajele acestei tranzacții pentru compania sa, menționând că vânzarea activelor va permite Globalworth să se concentreze pe segmentul clădirilor de birouri și să-și crească lichiditatea.

„Prin vânzarea acestor active secundare, Globalworth își reafirmă angajamentul de a se concentra asupra segmentului clădirilor de birouri, unde deține avantaje competitive atât la nivel local, cât și regional. Această decizie strategică va facilita alocarea mai multor resurse către extinderea operațiunilor noastre principale, pentru a inova și a oferi plus valoare chiriașilor și acționarilor noștri. De asemenea, ne va crește semnificativ lichiditatea, oferind companiei capitalul necesar pentru a profita de oportunitățile strategice viitoare”, a declarat Dennis Selinas, CEO al Globalworth, potrivit Bugetul.ro.

Suportul AGBC în tranzacție

Alessandro Gallinella, fondatorul AGBC, și-a exprimat satisfacția de a fi contribuit la această tranzacție majoră.

„Firma noastră de brokeraj a fost onorată să ajute CTP să achiziționeze o parte din portofoliul de logistică deținut integral de Globalworth în România, valorificând cunoștințele noastre profunde de piață și abordarea strategică pentru a facilita această tranzacție de referință în peisajul imobiliar din regiune”, a declarat Alessandro Gallinella, founder AGBC.

Expansiunea CTP

Prin această achiziție, CTP își extinde portofoliul de depozite moderne sustenabile Clasa A în România la 2,91 milioane mp GLA, consolidându-și poziția de lider pe piața de logistică și spații industriale din Europa.

Citește și: Cum investești în acțiuni la bursă? Noțiunile de bază pe care trebuie să le știe românii în 2024