- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Efect al crizei: teren rezervat pentru un proiect de vile, scos la vanzare pentru 5 mil. euro

26 Jan, 00:01 • cristina.mihai
Manifestarea efectelor crizei financiare globale in Romania a determinat un investitor local, persoana fizica, sa renunte la dezvoltarea unui complex rezidential de vile in zona Pipera-Tunari si sa scoata la vanzare terenul intravilan pentru care exista cadastru de intabulare si o parte din avize, pentru circa 5 mil. euro.
Efect al crizei: teren rezervat pentru un proiect de vile, scos la vanzare pentru 5 mil. euro

„Intentionam sa construiesc un proiect rezidential, dar in momentul in care am vrut sa incep, s-a facut simtita criza si am renuntat. Acum am hotarat ca este mai bine sa vand la un pret mai mic, decat sa-mi tin banii blocati”, a spus Ion Marian, proprietarul terenului, pentru DailyBusiness.ro.

Investitorul vrea sa vanda integral terenul cu circa 60 euro pe mp.

Criza financiara a fost mai vizibila in cazul dezvoltatorilor importanti de pe piata, care au amanat sau oprit constructia a cateva mii de apartamente, doar in Capitala.

Majoritatea dezvoltatorilor de proiecte rezidential si-au revizuit strategia pe piata romaneasca. Printre dezvoltatorii care au amanat sau oprit proiecte rezidentiale se numara firma pitesteana Conarg Real Estate, ungurii dela Ablon, firma israeliana Ram Global sau grecii de la QLD. Valoarea principalelor proiecte oprite este de ordinul sutelor de milioane de euro.