- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Gea-Prasa a vandut 100 de locuinte din primul sau proiect din Romania

16 Feb, 15:33 • cristina.mihai
Dezvoltatorul imobiliar spaniol Gea-Prasa a vandut circa 40% din cele 252 de unitati locative din prima faza a proiectului rezidential Laguna Residence din Capitala, a spus Antonio Zarnescu, directorul comercial al companiei.
Gea-Prasa a vandut 100 de locuinte din primul sau proiect din Romania

Primele unitati locative urmeaza sa fie finalizate la sfarsitul acestui an. Lucrarile de constructie sunt in grafic, a afirmat Zarnescu.

Investitia in Laguna Residence, primul proiect al companiei spaniole in Romania, se ridica la 96 mil. euro si este derulata din fonduri proprii. Ansamblul este amplasat pe malul Lacului Tei, in locul fostei baze sportive Keoke.

Proiectul, lansat pe piata in 2007, a suferit doua majorari de pret pana in prima parte din 2008. Astfel, preturile au crescut de la 1.400 euro pe metru patrat, la o medie de circa 1.700 euro/mp.

„Din prima parte a anului trecut, preturile au stagnat”, a spus Antonio Zarnescu, care a mentionat ca majoritatea unitatilor vandute din prima faza au fost si cele mai scumpe.

Proiectul cuprinde si o a doua faza de constructie, cu inca 252 de locuinte. Aceasta va demara dupa finalizarea primei faze.

Dezvoltatorul isi mentine de asemenea planurile de a construi un al doilea proiect rezidential in Capitala, pe terenul fostei fabrici de ulei Muntenia, cu un buget preliminar de 170 mil. euro (incluzand pretul terenului de 30 mil. euro). Acesta va cuprinde 2.000 de locuinte si era programat sa demareze in 2008, insa au survenit intarzieri la obtinerea avizelor.

„Planul urbanistic zonal (PUZ) pentru acest proiect va fi aprobat intr-o luna sau doua”, a precizat Zarnescu.

Grupul de dezvoltari imobiliare Gea-Prasa a fost infiintat in 2005, prin fuziunea grupurilor spaniole Gea 21 si Prasa.