- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Huedin Center din Bucuresti a crescut perioada de recuperare a investitiei de la 7 la 12 ani

29 Jan, 13:25 • cristina.mihai
Investitia in centrul comercial Huedin Center din sudul Capitalei, deschis in vara lui 2007 cu 4 mil. euro, se va amortiza mai greu, in 12 ani, fata de 7 ani, cat au estimat initial reprezentantii mall-ului.
Huedin Center din Bucuresti a crescut perioada de recuperare a investitiei de la 7 la 12 ani

Centrul comercial Huedin a inregistrat venituri din chirii de circa 450.000 euro in 2008, iar anul acesta mizeaza pe venituri cel putin egale, a spus, pentru DailyBusiness.ro, Gabriel Diaconeasa, managerul mall-ului.

„Este un business dificil pentru ca lumea nu se desparte de piata si de targuri (pentru a vizita mall-urile – n.r.)”, a spus Diaconeasa.

Printre chiriasii mall-ului se numara Cosmote, Egnatia Bank (banca a si finantat constructia mall-ului – n.r.), supermarketul Premial.

Cel mai vizitat nivel al centrului comercial a fost parterul, unde se afla supermarketul din centrul comercial. „In supermarketul Premial au intrat circa 1.200 de persoane pe zi in 2008, insa dintre acestia au urcat la etajul 1, unde sunt magazinele cu articole vestimentare, doar cateva sute”, a spus Diaconeasa.

„Am incercat sa aducem si branduri vestimentare mai cunoscute destinate clasei medii, insa negocierile nu s-au concretizat. Acum mai discutam cu un operator mare pentru a-i aloca 300-400 mp de spatii de retail, insa nu s-au finalizat discutiile”, a mai spus Diaconeasa, care a adaugat ca daca negocierile nu se concretizeaza, ia in calcul inchirierea acestei suprafete ca spatii de birouri.

Oficialii companiei au redus chiriile spatiilor comerciale de la nivelele superioare (mall-ul are structura parter + 2 etaje – n.r.) de la 40 de euro pe luna, la 20-25 euro pe luna, insa mizeaza pe o suprafata inchiriabila mai mare in acest an, dupa redeschiderea unor suprafete care au fost in curs de amenajare cateva luni din anul trecut.

Actionarii mall-ului sunt Gabi Popescu, Florin Vacaru si Ion Gilice.

Actionarii au anuntat in 2007 ca mai au in plan sa construiasca inca doua centre comerciale similare, insa acum au mentionat ca investitiile sunt deocamdata „inghetate”.