- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Immorent: Proiectul dezvoltat in parteneriat cu Patriciu va avea 1.000 de apartamente

28 May, 00:01 • cristina.mihai
Immorent, divizie a grupului Erste, a dat cateva detalii despre proiectul Smart City pe care il va dezvolta cu Rompetrol si familia Patriciu: constructia va demara in toamna lui 2009 si va cuprinde circa 1.000 de apartamente, a declarat, pentru DailyBusiness, Bogdan Cernescu, directorul general Immorent.
Immorent: Proiectul dezvoltat in parteneriat cu Patriciu va avea 1.000 de apartamente

De asemenea, spatiul alocat cladirilor rezidentiale va acoperi 65% din suprafata intregului proiect.

Proiectul Smart City va fi amplasat in apropierea lacului Baneasa si presupune o investitie evaluata la aproximativ 300 mil. euro. Suprafata intregului proiect va fi de 150.000 mp construiti.

„Mixul si suprafata apartamentelor vor fi definite dupa ce vom alege firma de arhitectura”, a precizat Cernescu.

Dezvoltatorii au invitat 8 firme de arhitectura din europa si SUA sa participe la un concurs, initiat de acestia pentru alegerea companiei care se va ocupa de proiectarea viitorului ansamblu imobiliar, castigatorul fiind desemnat la sfarsitul lunii iulie.
Ansamblul va mai cuprinde si cladiri de birouri de clasa A si spatii comerciale.

Smart City va include si noul sediu al companiei Rompetrol – o cladire turn cu inaltimea de 110,7 metri.

Toate constructiile vor folosi surse de energie alternativa, iar cladirile rezidentiale, celelalte spatii dedicate serviciilor si recreerii (banci, magazine, restaurante, cafenele, cluburi, gradinite) vor fi gandite astfel incat sa reduca folosirea zilnica a masinilor.

Cladirile rezidentiale vor avea la primele nivele zone comerciale si parcari, iar ultimele etaje, terasate, vor fi amenajate ca si gradini. Intregul proiect se dezvolta in jurul unor artere pietonale separate de accesele auto si va avea in jur de 2.500 de parcari subterane. Aproape jumatate din suprafata terenului va fi rezervata spatiilor verzi.

Implicarea lui Dinu Patriciu in acest proiect imobiliar vine dupa ce la inceputul anului acesta previziona o cadere a pietei imobiliare romanesti.