- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Impact a vandut 400 de apartamente din proiectul Greenfield I

03 Feb, 13:44 • cristina.mihai
Dezvoltatorul imobiliar Impact a vandut 400 apartamente, reprezentand 60% din cele 676 de unitati locative din prima faza a proiectului rezidential Greenfield, situat in zona de nord a Capitalei.
Impact a vandut 400 de apartamente din proiectul Greenfield I

25 din cele 400 de unitati s-au vandut in ultimele 4 luni, au anuntat reprezentantii companiei.

Ansamblul Greenfield I a fost inceput in septembie 2006.

Cele 676 de locuinte sunt dispuse in 5 ansambluri rezidentiale independente (Rubin, Topaz, Onix, Blue, Quartz) si ocupa in total o suprafata de circa 10 hectare. Aceasta reprezinta prima etapa a unui ansamblu care se va desfasura pe 60 de hectare.

Livrarea unitatilor a inceput in primavara anului 2008 ,cu ansamblurile Rubin si Topaz, iar din decembrie 2008 au inceput sa se livreze apartamentele din Onix.

Livrarile in Ansamblul Blue incep in luna februarie 2009, iar apartamentele din Quartz se vor livra incepand din iunie 2009.

Din apartamentele care au mai ramas de livrat, 15% sunt cumparate de investitori straini, au specificat reprezentantii Impact.

Pana in toamna anului 2009, urmeaza a fi realizata si o gradinita, iar in anul 2010, ansamblul Greenfield va beneficia de facilitati medicale si de invatamant primar.

Impact Developer&Contractor a diversificat modalitatile de achizitie pentru locuintele contractate in ansamblul Greenfield, situat in nordul Bucurestiului, clientii putand inchiria locuintele din proiect avand dreptul de preferinta la cumparare in maxim 4 ani.

Din totalul de locuinte contractate in luna ianuarie, 67% au fost achizitionate cu plata integrala (TVA redus 5%), si 33% – contractate in regim de inchiriere, au spus reprezentantii companiei.

Peste 80% din apartamentele din ansamblul Greenfield I se incadreaza in prevederile Ordonantei 200/2008, referitoare la aplicarea unei cote reduse de TVA de 5%.

Produsul imobiliar „Inchiriere cu optiune de cumparare” a fost lansat de Impact Developer & Contractor SA sub denumirea de Callbuy, in noiembrie 2008, in incercarea de a oferi o alternativa viabila clientilor care au nevoia unei locuinte, dar care, in conditiile actuale de pe piata, nu mai pot contracta credite ipotecare.

Produsul permite celor interesati sa stea cu chirie timp de maxim 4 ani, in schimbul unei garantii initiale si a unei chirii lunare fixe. Clientul isi poate exercita dreptul de cumparare oricand in timpul celor 4 ani, beneficand de un discount calculat in functie de valoarea chiriilor platite pana in momentul exprimarii optiunii de cumparare.