- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Insula privata, noua coordonata a bogatiei. Unde „evadeaza” Jay-Z sau Larry Ellison

13 Apr, 00:07 • Redactia DailyBusiness
Ultimul simbol al bogatiei este detinerea unei insule private. Multe vedete si personalitati din business isi cumpara asemenea proprietati. Printre acestea sunt Johnny Depp, Jay-Z, Celine Dion sau CEO-ul Oracle. Vezi mai jos o trecere in revista a celor mai importante achizitii la acest capitol.
Insula privata, noua coordonata a bogatiei. Unde evadeaza Jay-Z sau Larry Ellison


Stiri cu cine a mai cumparat insule private sunt raspandite in toata presa. Printre cele mai recente se refera achizitia pe care o urmareste vedeta rapp Jay-Z, pentru a avea unde sa evadeze impreuna cu sotia sa Beyounce si copilul lor Blue Ivy si vanzarea insulei Skorpios, cea mai faimoasa dintre insulele private grecesti, catre un miliardar rus.

 

[img=3928][/img]Actorul Johnny Depp a platit in 2004 3,6 milioane dolari pe insula Little Hall’s Pond din Bahamas, dupa ce a filmat acolo Piratii din Caraibe”. Insula are 6 plaje, toate cu nume diferite. 

Vedeta a facut aceasta achizitie deoarece isi dorea un loc retras, unde sa poata practica in voie scufundari. Despre acest loc, Depp spune ca e o sursa de libertate instant. 

[img=3927][/img]Miliardarul rus Dmitri Ribolovlev, proprietarul clubului de fotbal AS Monaco, a cumparat pentru 135 milioane dolari insula greceasca Skorpios de la Athina Onassis, nepoata si mostenitoarea magnatului grec Aristotel Onassis. Despre Ribolovlev, care are o avere estimata la 10 miliarde de euro, se spune ca ar detine aproximativ 10% din actiunile Bank of Cyprus.  

Insula, cumparata de Onassis in 1962 pentru 3 milioane de drahme grecesti, a intrat in atentia internationala dupa ce a gazduit nunta acestuia cu fosta prima doamna a SUA Jacqueline Kennedy in octombrie 1968. in urma atentiei mediatice intense, detinerea unei insule private a devenit rapid unul dintre cele mai semnificative simboluri ale bogatiei si statutului social. 

[img=3929][/img]Larry Ellison, CEO-ul companiei multinationale Oracle, si-a cumparat anul trecut propriul paradis in Hawaii, cu 600 milioane de dolari. Omul de afaceri a achizitionat 98% din insula Lana’i, care a apartinut anterior miliardarului David Murdock. 

Anul acesta, Ellison a cumparat si o linie aeriana special pentru aceasta insula. In 2012, a fost clasat pe locul trei in randul superbogatilor americani, cu o avere estimata la 41 miliarde dolari.

[img=3930]Simbol al insulelor Abaco din Bahamas[/img]Despre Jay-Z se zvoneste ca va cheltui in jur de 3 milioane de dolari pe o insula din Bahamas, pentru a avea propriul loc privat unde sa se refugieze impreuna cu sotia Beyonce si fetita de un an, Blue Ivy.

Insula ar fi un cadou pentru aniversarea a cinci ani de cand este casatorit cu Beyonce. Nu ar fi pentru prima data cand cei doi isi fac cadouri scumpe. Beyonce ar fi cheltuit 5 milioane dolari pe un cadou pentru ziua lui de nastere. 

Jay-Z, care a implinit 43 de ani pe 4 decembrie anul trecut, a primit cadou un ceas de lux Hublot, acoperit cu peste 1.000 de diamante.

[img=3931]Proprietatea lui Celine Dion[/img]Cantareata canadiana in varsta de 45 de ani Celine Dion detine o insula privata la 15 minute de la Montreal. Anul trecut, vedeta a scos la vanzare aceasta proprietate, evaluata la peste 29 milioane de dolari. 

Insula adaposteste un conac de piatra, conceput ca un castel francez atunci cand a fost construit in anul 2001. Acesta are sase dormitoare si sase bai si reprezinta a cincea cea mai scumpa proprietate din Canada. 

[img=3932]Insula Mago, Fiji[/img]Mel Gibson a cumparat Insula Mago din Fiji de la o societate cu sediul in Tokyo, cu 15 milioane de dolari in 2005. 

Proprietatea cumparata de actorul de la Hollywood reprezinta una dintre cele mai mari insule private din sud-vestul Oceanului Pacific, avand o suprafata de 22 de kilometri patrati. Descendentii locuitorilor nativi ai insulei Mago, care au fost stramutati in 1860, au protestat impotriva achizitiei acesteia de catre Mel Gibson. 

Vezi mai multe exemple pe Business Insider

Citeste si Departe de vacarmul oraselor: Cele mai spectaculoase insule de vanzare (Foto)