- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

IPC a vandut 3 terenuri din Capitala, renuntand sa mai construiasca locuinte

17 Feb, 14:17 • cristina.mihai
Compania estoniana IPC Investment Group a vandut 3 terenuri din Capitala, pe care urma sa construiasca ansambluri rezidentiale, marja de profit obtinuta fiind de peste 100%. Indrek Elhi, partener in cadrul IPC a explicat, pentru DailyBusiness.ro, de ce a luat acesta decizie.
IPC a vandut 3 terenuri din Capitala, renuntand sa mai construiasca locuinte

„Pe cele 3 terenuri din Capitala aveam proiecte pentru 3 ansambluri rezidentiale, care ar fi urmat sa cuprinda circa 700 de unitati locative”, a declarat Elhi.

„In 2007 insa, ne-am dat seama ca piata este supraincalzita si in plus, dinamica de crestere a preturilor terenurilor era atat de mare, incat vanzarea ne-a permis obtinerea unei marje de profit de peste 100%”, a mai spus acesta.

Ultimul din cele 3 terenuri a fost vandut la finalul anului trecut.

Cumparatorii au fost fie dezvoltatori imobiliari care vizeaza dezvoltarea de proiecte rezidentiale, fie companii de retail. Unul dintre cumparatori este firma spaniola Realia.

Compania IPC Real Estate, divizia de dezvoltari si investitii imobiliare a grupului IPC, mai detine in jurul Capitalei, in preajma orasului Brasov si a Timisoarei, circa 10 terenuri cu o suprafata cumulata de 46 de hectare.

Compania a investit in total circa 20 mil. euro in achizitia de terenuri din Romania, in ultimii 3 ani.

„Vom dezvolta proiecte rezidentiale si logistice pe terenurile pe care inca le avem in portofoliu in urmatorii ani, viteza fiind incetinita de criza”, a spus Elhi.

IPC are sediul oficial in Estonia. Investitiile companiei reprezinta co-finantari in fonduri de pensii sau fonduri de investitii, cu participarea unor companii din Scandinavia si Tarile Baltice.

Pe langa IPC Real Estate, grupul mai detine in Romania si compania First Office (care inchiriaza spatii de birouri mobiliate si care beneficiaza de toate facilitatile) si intentioneaza sa lanseze anul acesta o retea de spalatorii auto.