Real Estate

Licitatia pentru complexul hotelier Neptun porneste de la 7 mil. euro

16 Feb, 16:01 • Redactia DailyBusiness
Actionarii Olimp Estival 2002 au aprobat, pe 14 februarie, vanzarea constructiilor si terenului aferent Complexului Neptun la licitatie publica cu strigare, cu un pret de pornire de 7 mil. euro, fara TVA, potrivit unui raport al comisiei de evalare a complexului.
Licitatia pentru complexul hotelier Neptun porneste de la 7 mil. euro

Garantia de participare la licitatie este de 700.000 euro si dosarul de prezentare costa 3.500 lei (1.000 euro), relateaza NewsIn.

Comisia de licitatie va fi formata din cinci membri, din care doi vor fi reprezentanti ai actionarului majoritar, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).

AVAS este actionar majoritar, cu 54% din capitalul social al Olimp Estival 2002, din august 2006, cand a primit societatea prin transfer de la RA-APPS.

Societatea se afla intr-o situatie financiara delicata, iar banii obtinuti in urma licitatiei vor fi folositi atat pentru plata datoriilor cat si pentru investitii in celelalte active ale societatii: hotelurile Amfiteatru, Belvedere si Panoramic.

„Ca sa salvam de la faliment aceasta societate, am luat decizia vanzarii unuia dintre active. Prima data, normal, am incercat sa obtinem un credit bancar, ipotecand unul dintre hoteluri, astfel incat sa ne platim datoriile restante si sa asiguram fluxul de numerar pentru datoriile curente. Din pacate, niciuna dintre banci nu a fost de acord sa ofere acest credit. O sa apelam la varianta care ne-a ramas la indemana pentru a salva de faliment societatea, vom vinde hotelul din Neptun, singurul care nu este ipotecat”, a precizat presedintele AVAS, Teodor Atanasiu.

AVAS a hotarat sa supuna votului Adunarii Generale a Actionarilor scoaterea la vanzare a activului pe 17 ianuarie anul acesta.

Olimp Estival 2002 SA a inregistrat, in 2005, pierderi de 726.276 lei, la o cifra de afaceri de 3,98 milioane lei, potrivit Rasdaq.