- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Lucrarile la un cartier detinut 50% de Dinu Patriciu au fost oprite temporar

08 Sep, 14:18 • cristina.mihai
Constructia celei de-a doua faze a proiectului rezidential New Town din Capitala, detinut in proportie de 50% de omul de afaceri Dinu Patriciu, prin fondul de investitii Fabian, este oprita temporar ca urmare a intrarii in insolventa a constructorului, firma Mivan Kier, insa proiectul va continua, a spus pentru DailyBusiness.ro, John Houghton, directorul de dezvoltare al Mivan Development.
Lucrarile la un cartier detinut 50% de Dinu Patriciu au fost oprite temporar

Ansamblul se afla in cartierul Dristor din Bucuresti.

Dezvoltatorul proiectului New Town, firma Phoenix Park, detinuta de Fabian si Ropotamo Expert in participatii egale, a anuntat ca va face toti pasii necesari astfel incat lucrarile sa nu fie intarziate. Compania a inceput deja demersurile pentru schimbarea constructorului.

Prima faza a New Town a fost finalizata si cuprinde 316 apartamente. Cea de-a doua faza a proiectului, cu 335 de apartamente, este aproape de finalizare.

De asemenea, dezvoltatorul a mentionat ca exista fonduri pentru finalizarea dezvoltarii conform planului.

Activitatile Mivan din Romania sunt operate prin parteneriate independente.

Compania de constructii Mivan Kier, un joint-venture intre firma Kier si Mivan, care s-a ocupat de constructia proiectelor imobiliare din portofoliul Mivan, a intrat in insolventa, potrivit datelor Tribunalului Bucuresti.

Firma, care si-a cerut insolventa, a intrat in procedura de reorganizare la finalul lunii august.

Oficialii BDO Conti Insolvency, reprezentantii juridici ai firmei au declarat, pentru DailyBusiness.ro, ca firma a cerut reorganizarea si nu lichidarea, ceea ce permite firmei sa isi continue activitatea.