- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Negoita: 100 de clienti au renuntat la apartamentele ante-contractate in Confort City

20 Jul, 16:57 • cristina.mihai
Aproximativ 100 de clienti ai proiectului rezidential Confort City, dezvoltat in Capitala de oamenii de afaceri Ionut si Robert Negoita, au renuntat incepand din toamna trecuta la locuintele ante-contractate in acest proiect pentru ca nu le mai puteau achita, dupa inasprirea conditiilor de creditare, a spus Ionut Negoita, pentru DailyBusiness.ro.
Negoita: 100 de clienti au renuntat la apartamentele ante-contractate in Confort City

„Ca urmare a situatiei economice, am pierdut 100 de clienti din 600”, a precizat Negoita, care a adaugat ca acestia au primit inapoi 70% din avansul achitat (de 30% din valoarea locuintei).

El a spus ca, datorita faptului ca vanzarile merg bine in continuare, intre timp au fost gasiti alti clienti, astfel ca a fost recuperata pierderea celor care n-au mai putut sa achite contractele. „Vanzarile au fost efectuate insa la un pret de 700 euro pe mp si nu de 1.050 euro, ca anul trecut”, a mentionat Negoita.

Potrivit omului de afaceri, in ultimele 4 luni si jumatate in Confort City s-au vandut 235 de apartamente, o medie lunara de circa 50 de unitati. Proiectul rezidential are peste 1.600 de unitati locative (foto).

„Stiu multe alte cazuri de proiecte din Bucuresti in care clientii au renuntat la ante-contracte pentru ca nu le mai puteau achita, in unele cazuri chiar jumatate din cei care au semnat ante-contracte au renuntat”, a mai spus el Negoita.

Cei doi oameni de afaceri vor demara in curand un alt proiect rezidential in zona Vitan-Barzesti, care va cuprinde in total 3.500 de unitati locative. Proiectul va demara in prima faza cu 240 de unitati locative de 2 camere la un pret mediu de 60.000 euro, la o suprafata de 75 mp construiti.

„Cred ca media de vanzari in acest proiect va depasi 50 de unitati locative pe luna”, a mai spus Negoita.