- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Nota de plata pentru reluarea lucrarilor la proiectul Planorama: 5 milioane de euro

16 Nov, 15:44 • cristina.mihai
Pentru finalizarea primelor doua blocuri din proiectul rezidential Planorama sunt necesari 5 mil. euro, aceasta suma fiind la baza planului de reluare a proiectului realizat de noul manager, firma israeliana BSR Europe.
Nota de plata pentru reluarea lucrarilor la proiectul Planorama: 5 milioane de euro

„Ca urmare a intelegerii dintre banca si EuroHabitat (dezvoltatorul proiectului – n.r.), am pregatit un plan de reluare a proiectului, bazat pe suma suplimentara de 5 mil. euro injectata in proiect de catre proprietarii proiectului si banca”, a spus pentru DailyBusiness.ro Joseph Etstein, managing director al BSR Europe.

Banca finantatoare, Piraeus Bank, a impus conditii foarte stricte vizavi de noile termene de finalizare ale locuintelor din primele doua blocuri ale proiectului, conform unor surse din piata.

„Pentru ca planul sa se materializeze, trebuie ca noile date de livrare sa fie agreate de cumparatori si impreuna cu acestia sa semnam un act aditional la contracte in care sa se consemneze aceste noi date si alte probleme comerciale”, spun reprezentantii BSR, care adauga ca intentioneaza sa se intalneasca cu clientii pana la finalul lunii.

„Dupa rezolvarea acestor probleme, contractul de manageriere al proiectului Planorama va intra in vigoare si credem ca lucrarile pot fi reluate imediat dupa Anul Nou”, au mai spus reprezentantii BSR.

Anterior, managementul proiectului a fost realizat in-house de catre Euro Habitat. Sharon Fisher, directorul financiar al companiei, a precizat ca a luat hotararea de a externaliza serviciile de management pentru ca „asa este mai bine”, si ca nu a fost o conditie impusa de banca.

Complexul este situat in zona Doamna Ghica din Bucuresti, si este dezvoltat pe o suprafata de 18.000 mp. Planorama va cuprinde patru imobile a cate 15 etaje, cu aproximativ 1.200 de apartamente de 1, 2 si 3 camere. Dintre cele 4 blocuri, doar doua sunt in stadii avansate de constructie.

Proiectul Planorama are la activ o intarziere de 2 ani fata de termenul initial. In cadrul proiectului au fost achizitionate cateva sute de locuinte de catre utilizatori finali.