- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Noul proprietar al mall-ului Zenith Ploiesti are in plan investitii de alte 100 mil. euro

16 Mar, 00:01 • cristina.mihai
Dezvoltatorul imobiliar irlandez Black Pearl, care a achizitionat proiectul mall-ului Zenith din Ploiesti, are in plan, pentru urmatorii 2 ani, investitii de circa 100 mil. euro in dezvoltarea altor proiecte pe piata romaneasca, a spus, pentru DailyBusiness.ro, Michael Bell, presedintele companiei.
Noul proprietar al mall-ului Zenith Ploiesti are in plan investitii de alte 100 mil. euro

„Zenith va fi o investitie separata. Am achizitionat integral subsidiara Lewis Charles, SC Retail Park Magnolia, care detine proiectul Zenith, iar in urmatoarea perioada ne vom intalni cu ceilalti parteneri din proiect pentru a discuta planurile”, a spus Bell, care nu a putut estima inca un termen pentru demararea constructiei, blocata anterior de Lewis Charles din lipsa de fonduri.

Bell nu a facut publica valoarea tranzactiei.

Pana la vanzarea proiectului, Lewis Charles a investit circa 20 mil. euro in Zenith Ploiesti.

Terenul pe care va fi amplasat centrul comercial are o suprafata de circa 10.000 mp, iar proiectul prevede ca mall-ul va avea peste 58.000 mp inchiriabili.

De asemenea, Bell a precizat ca proiectul va fi dezvoltat de Black Pearl, contractul cu dezvoltatorul imobiliar Westhill fiind anulat.

Lewis Charles Romania a anuntat, la finalul saptamanii trecute, ca vanzarea proiectului a fost determinata de faptul ca nu a reusit sa obtina finantarea pentru proiect.

Investitia in Zenith a fost estimata, anterior, la 120 mil. euro.

Black Pearl mai detine impreuna cu Lewis Charles un proiect residential in Mogosoaia. In plus, compania irlandeza mai detine un proiect rezidential in Ploiesti, unul in Baia Mare si doua terenuri in Targu Mures si Ghimpati.

Anterior, compania a anuntat ca planuieste sa demareze anul acesta constructia proiectului din Mogosoaia. In plus, compania a mai anuntat, anterior, ca va demara constructia la primele 62 de locuinte din Baia Mare si la primele 90 din Ploiesti.

„In Ghimpati avem in plan dezvoltarea unui proiect rezidential si a unui teren de golf. Proiectul nu va fi unul de lux, preturile locuintelor vor fi accesibile”, a mai precizat Bell.

Black Pearl a investit in jur de 100 mil. euro pentru a achizitiona terenuri in Capitala si alte orase din Romania, iar pentru anul acesta planul de investitii se ridica la peste 20 mil. euro, potrivit unui anunt anterior al companiei.

Inceputul anului a fost marcat de inca doua tranzactii importante. Omul de afaceri Dan Adamescu a achizitionat proiectul Central Apartments de la Westhouse Group, iar americanii de la Warburg Pincus au preluat o participatie de 50% in cadrul companiei de dezvoltare imobiliara South Pacific.