- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Oferta \”de criza\” intr-un proiect imobiliar: \”Platesti jumatate acum, restul intr-un an\”

16 Mar, 09:00 • cristina.mihai
Dezvoltatorul imobiliar australian Southern Cross a achizitionat recent un teren de 25.000 mp cu proiect in Tunari, unde va demara in vara acesta primul proiect propriu de pe piata romaneasca, oferind o solutie de plata de "criza" cumparatorilor: "Platesti jumatate acum si restul intr-un an", au spus, pentru DailyBusiness.ro, reprezentantii companiei.
Oferta \de criza\ intr-un proiect imobiliar: \Platesti jumatate acum, restul intr-un an\

Daca in cele 12 luni, cumparatorul nu poate achita restul sumei, se poate negocia o amanare a termenului de plata, sau acesta va parasi casa, iar din suma achitata initial i se va retine o chirie lunara si restul ii va fi inapoiat.

„Nu putem spune acum care va fi acesta chirie, insa valoarea se va mentiona in contracte”, a spus Cristina Bughiu, director de vanzari si marketing la Southern Cross.

Complexul, care va fi denumit Oakland Homes, va demara in iunie anul acesta si va cuprinde 92 de case insiruite, cu o suprafata de pana in 120 mp, si cu preturi de pana in 100.000 euro plus TVA. Investitia in proiect este estimata la 10 mil. euro.

„Am gasit acest proiect in Tunari, care era intr-un stadiu mai avansat decat ale noastre si ne-am hotarat sa-l preluam pentru ca era intr-adevar o oportunitate, acesta urmand sa fie primul nostru proiect dezvoltat in Romania”, a spus Bughiu, care a adaugat ca Southern Cross mai opereaza modificari pe proiectul initial.

Southern Cross are in plan alte 5 proiecte rezidentiale in Tunari, o investitie totala, estimata, anterior, la 100 mil. euro.

Trei dintre aceste proiecte sunt in stadii avansate pentru obtinerea avizelor, iar la doua dintre ele demersurile inca nu au inceput.

Din proiectele Myfair Residence si Parklane, aflate in prezent in avize, compania a rezervat cate 40% din numarul de unitati locative.

ParkLane cuprinde in total 77 de vile, Mayfair – 128 de unitati locative, dintre care 72 de apartamente, 36 de duplexuri si 20 de case.