- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Parteneriat romano-ceh pentru un proiect rezidential de case in Drumul Taberei

14 Jan, 17:14 • cristina.mihai
Compania de constructii Soft Construct Consulting, care a intrat anul trecut si pe piata dezvoltarilor imobiliare printr-un proiect in Prelungirea Ghencea, poarta discutii cu o firma din Cehia pentru a demara in parteneriat un proiect rezidential de case, a spus, pentru DailyBusiness.ro, Daniel Nentu, directorul comercial al companiei.
Parteneriat romano-ceh pentru un proiect rezidential de case in Drumul Taberei

Viitorul proiect ar urma sa demareze propriu-zis in primavara anului viitor, anul acesta cele doua companii urmand sa lucreze la concept, proiectare si strategia de marketing.

„Terenul pe care il avem in cartierul Drumul Taberei din Bucuresti ne permite constructia catorva zeci de vile, iar partenerul nostru este o firma de inginerie si constructii care a si dezvoltat proiecte rezidentiale in Cehia”, a spus Nentu.

Pentru prima faza a proiectului, care va cuprinde 10 case, compania a estimat o investitie totala de peste 1 milion de euro.

„Compania ceha aduce conceptul acestor locuinte si o parte din investitie, insa intr-o pondere mai mica fata de noi”, a spus Nentu.

Primul proiect dezvoltat de companie, denumit Topaz Green, va fi finalizat in primavara aceasta, cu cateva luni intarziere.

Proiectul a fost usor modificat, compania recompartimentand locuintele mai mari din proiectul initial, astfel ca de la 23 de unitati locative s-a ajuns la 28. Din total, s-au vandut, pana in prezent 13 unitati locative.

Reprezentantii dezvoltatorului spun ca exista interes din partea clientilor si ca doar de la inceputul anului au cerut informatii despre proiect peste 200 de persoane.

In ceea ce priveste preturile, dezvoltatorul le-a redus cu circa 30%, pana la 850 euro plus Tva.

„Am urmat trendul de pe piata. In momentul in care toata lumea scade pretul nu puteam sa mentinem un tarif peste cel al pietei”, a adaugat Nentu.

Compania Soft Construct Consulting activeaza de circa 4 ani pe piata de constructii si consultanta pentru constructii si a participat la circa 350 de proiecte hoteliere si imobiliare.