- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Piata chiriilor locuintelor de lux stabila, la inceput de 2011

21 Apr, 13:27 • cristian.lacraru
Segmentul rezidential de lux a fost stabil la inceput de 2011, iar unii specialistii in imobiliare considera ca in acest an este posibil chiar sa apara, izolat, usoare cresteri.
Piata chiriilor locuintelor de lux stabila, la inceput de 2011

Perioada urmatoare nu va mai aduce scaderi, ci doar o asezare in piata, considera Raluca Plavita, Senior Residential Consultant DTZ Echinox.

„Cererea pentru inchirieri de lux a ramas constanta, contrar asteptarilor pietei. Atat chiriile cat si bugetele alocate s-au stabilizat, suferind usoare scaderi pe segmentul de lux, comparativ cu anii 2008-2009. Urmatoarea perioada va stabiliza si mai mult cererea cat si preturile, nu consider ca vor mai fi schimbari majore”, a declarat Plavita.

Desi anul trecut chiriile au inregistrat un trend descendent, analistii Regatta Real Estate estimeaza ca pe zona rezidentiala de lux chiriile pot inregistra in acest an, in cazul anumitor proprietati, chiar si o crestere usoara, de 2-5%.

Acestia isi bazeaza prognoza pe cresterea numarului de investitori care au inceput sa caute oportunitati in Romania, pe consolidarea companiilor multinationale deja prezente in tara precum si pe lipsa ofertelor calitative in zonele de lux.

Potrivit DTZ si Regatta, cele mai cautate zone rezidentiale de lux sunt Kiseleff, Aviatorilor, Primaverii si Herastrau.

Reprezentanta DTZ spune ca preturile de inchiriere se situeaza intre 15-20 euro/mp.

Oficialii Regatta spun ca apartamentele se pot inchiria si cu 4.000 euro pe luna, in timp ce vilele ajing la 8.000 euro pe luna.