- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Prima Casa, \”mina de aur\” pentru unii dezvoltatori: Conarg a vandut 100 de apartamente in 2 luni

13 Oct, 11:10 • cristina.mihai
Dezvoltatorul imobiliar Conarg Real Estate a vandut, in ultimele 2 luni si jumatate, peste 100 de unitati locative in proiectul Rasarit de Soare, din cartierul bucurestean Titan, ca urmare a reducerilor de pret aplicate in luna iulie, dar si a programului Prima Casa, indeplinindu-si obiectul de a vinde peste 70% din proiect pana la finalizare, a spus, pentru DailyBusiness.ro, Romeo Cazanescu, directorul Conarg.
Prima Casa, \mina de aur\ pentru unii dezvoltatori: Conarg a vandut 100 de apartamente in 2 luni

Preturile de pornire din Rasarit de Soare au scazut in iulie cu 15%, la 39.000 euro plus TVA.

Obiectivul scaderii de pret este de a dinamiza vanzarile, astfel incat pana in momentul finalizarii proiectului, in septembrie, compania sa ajunga la un grad de contractare de 70-80%, cu 10-20 puncte procentuale peste cel actual, au declarat, dupa anuntul oficial al scaderilor de pret, reprezentantii companiei, adaugand ca in plus au dorit sa se adreseze si clientilor din programul Prima Casa.

„Trendul de vanzari din ultimele 2 luni se mentine”, a spus Cazanescu. El a precizat ca inainte de lansarea programului Prima Casa si de scaderea preturilor, se vindeau doar cateva locuinte pe luna in cadrul complexului.

Situat in partea de est a Capitalei, in cartierul Titan, complexul rezidential Rasarit de Soare reprezinta o investitie de peste 60 milioane de euro si cuprinde 988 de unitati locative.

La 1 octombrie, Conarg a inceput sa semneze contractele finale cu clientii si sa livreze locuintele.

„Nu s-au facut foarte multe livrari pana acum, dar nici nu au fost cazuri de clienti care sa nu-si mai permita sa achite apartamentul”, a declarat Cazanescu.