- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Primul dezvoltator care aplica strategia \”tot ce nu vindem, scoatem la inchiriere\”

05 Mar, 14:38 • cristina.mihai
Compania romano-cipriota Rams Business Park este primul dezvoltator de pe piata bucuresteana care a anuntat ca va scoate la inchiriere toate apartamentele nevandute din proiectele rezidentiale pe care le construieste.
Primul dezvoltator care aplica strategia \tot ce nu vindem, scoatem la inchiriere\

Compania dezvolta doua proiecte rezidentiale in Capitala, unul in zona Dudesti-Pantelimon si altul in cartierul Berceni, primele faze fiind programate sa fie finalizate in vara.

Locuintele ramase nevandute la 1 august, cand constructia primei faze a proiectelor va fi incheiata, vor fi scoase la inchiriere de catre un departament special infiintat in cadrul companiei. Chiriile vor varia intre 200 si 500 de euro, in functie de zona in care se afla locuintele.

Pe piata mai sunt dezvoltatori care au anuntat ca iau in calcul acesta posibilitate, insa nu au luat inca o hotarare in acest sens.

Primul tronson cu 82 de apartamente din proiectul din Dudesti-Pantelimon a fost vandut in proportie de 50%. Acelasi grad de contractare il inregistreaza si primul tronson din proiectul din Berceni, amplasat in apropiere de parcul Tineretului si de viitorul centru comercial Sun Plaza, care cuprinde 44 de apartamente.

Chiriile se vor situa intre 200 si 300 euro plus TVA pentru un apartament de 2 camere in cazul proiectului din Dudesti-Pantelimon si 400-500 euro plus TVA la apartamentele cu 2 camere din Berceni.

Preturile locuintelor din proiectul din Berceni sunt de 1.600 euro pe metru patrat, TVA inclus, iar cele din proiectul din Pantelimon de 1.100 euro/mp plus TVA. Dezvoltatorul ofera clientilor si linie de finantare.

Deocamdata, compania a blocat constructia urmatoarelor tronsoane ale proiectelor, ca urmare a nivelului scazut al vanzarilor, pana in momentul in care piata isi va reveni.

In total, proiectul din Dudesti-Pantelimon urma sa cuprinda peste 200 de locuinte, iar cel din Berceni 77 de apartamente, investitiile fiind estimate anterior la 22,5 milioane euro, respectiv 3,15 milioane euro.