- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Solutii de criza: 2 vile de lux, recompartimentate in apartamente de sub 100.000 euro

27 Jan, 13:45 • cristina.mihai
Dezvoltatorul imobiliar QCM a recompartimentat doua vile de lux, cu preturi initiale de peste 1 mil. euro, in apartamente de doua si 3 camere, pe care le-a scos la vanzare la mai putin de 100.000 euro fiecare, oferind posibilitatea platii in rate, au spus, pentru DailyBusiness.ro, reprezentantii companiei.
Solutii de criza: 2 vile de lux, recompartimentate in apartamente de sub 100.000 euro

Cele 2 constructii fac parte dintr-un complex care cuprinde in total 3 vile ecologice. Proiectul, amplasat in Buftea, reprezinta o investitie de 2,4 mil. euro si a demarat in februarie 2007, urmand sa fie finalizat in 2009.

La finalul anului trecut, QCM, determinat de nevoia de lichiditati, a scazut cu 50% preturile pentru cele 3 vile, pana la un nivel putin peste costul constructiei. Totusi, unitatile locative nu s-au vandut. Din acest motiv, compania a luat decizia recompartimentarii

„Am recompartimentat 2 dintre cele 3 vile, pentru ca arhitectura celei de-a treia nu ne-a permis sa facem asta”, a spus Andrei Apetrei, directorul executiv al QCM. El a adaugat ca in urma acestei operatiuni, a rebranduit si proiectul, noua denumire fiind Buftea Lake Residence.

Pentru cele 11 apartamente pe care le scoate la vanzare, QCM aplica un pret de 380.000 lei (293.000 euro, la cursul actual), astfel incat TVA sa fie de 5%, conform legislatiei. De asemenea, cumparatorul poate achita un avans de 45% si plata in rate pe 10 ani, direct la dezvoltator.

„Vom cere adeverinta de salariu si buletinul, insa ne vom rezerva dreptul de a ne selecta clientii. In acest moment, cumpararea unei locuinte aici este un chilipir”, a spus Apetrei.

Apartamentele cu 2 si 3 camere, cu suprafete cuprinse intre 82 si 117 metri patrati vor fi complet finalizate in iulie anul acesta, stadiul actual al constructiei fiind 75%.