- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Super-oportunitate: unde se vând cele mai ieftine case din România

23 Jun, 22:14 • Stefan Simion
Oportunități investiționale tentante pentru români: casele modulare se vând la prețuri cuprinse între 6.000 și 60.000 de euro. 
Super-oportunitate: unde se vând cele mai ieftine case din România

Eveniment mare în România, la Râșnov, în weekendul 24-25 iunie 2023. În cadrul Tiny House Festival, primul festival din Europa de Est dedicat caselor modulare, vor fi oferte excelente la locuințele mici, eficiente energetic.

Cel puțin 25 de locuințe mici vor fi expuse la festivalul de la Brașov. Printre cele mai spectaculoase se anunță căruțele cu coviltir și o locuință-oglindă.

„Turiştii în ziua de azi doresc altceva. Vor să strângă experienţe. Noi le oferim nişte căruţe cu coviltir de lux, echipate cu baie proprie, izolate ca să funcţioneze şi iarna”, a declarat Kelemen Janos, constructor.

Prețurile pentru căsuțe pleacă de la 6.000 de euro și ajung până la 60.000 de euro, în funcție de suprafață și de facilități.

„Sunt case complet independente energetic, cu panouri solare, cu toaletă uscată, cu recuperatoare de apă şi filtrarea apei de ploaie”, a declarat Tudor Maxim, organizatorul festivalului.

Oportunitate în imobiliare. Case ieftine la Brașov

La acest festival va fi expusă inclusiv o mini-sobă.

„O sobă în miniatură. Este o sobă cu dublă ardere, asta înseamnă emisii în atmosferă mult mai diminuate. Are sistem de airwash al sticlei pentru a face o curăţare proprie”, a declarat Eva Rufu, producător de sobe în miniatură.

Ce sunt casele modulare

Casele modulare, cunoscute și sub denumirea de case prefabricate, sunt formate din mai multe secțiuni denumite module. Aceste elemente prefabricate se realizează pe baza unui proiect de construcție în fabrici specializate. Modulele sunt apoi transportate la locul în care urmează să se ridice locuința și sunt asamblate cu ajutorul utilajelor de către firma de construcții.

Structurile modulare pot alcătui diverse forme, în funcție de felul în care sunt montate: una lângă alta, una în continuarea celeilalte sau una peste alta, scrie Mathaus.

Construcțiile modulare se asamblează pe o fundație, la fel ca locuințele tradiționale și prezintă numeroase avantaje. Cele mai importante avantaje sunt timpul de construcție foarte scurt și tariful redus, în cadrul proiectelor simple.

Tags:
Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult