- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Trei companii cer falimentul dezvoltatorului mall-ului bucurestean Grand Arena

02 Sep, 16:30 • traian.badulescu
Companiile Terraform, Flamingo Construct si Epi Struktura cer in instanta falimentul dezvoltatorului centrului comercial Grand Arena, Euroinvest Intermed, potrivit dosarelor inregistrate la Tribunalul din Bucuresti.
Trei companii cer falimentul dezvoltatorului mall-ului bucurestean Grand Arena

Flamingo Construct, firma specializata in lucrari de constructii de cladiri rezidentiale si nerezidentiale, a cerut prima falimentul Euroinvest Intermed, potrivit unui dosar inregistrat pe 25 iunie la tribunal.

Epi Struktura, a doua firma care a solicitat insolventa dezvoltatorului imobiliar, executa lucrari de constructii la proiecte utilitare pentru fluide.

Ultima firma care a dat in judecata dezvoltatorul, Terraform, a furnizat profile pentru realizarea centrului comercial, iar Euroinvest Intermed nu a platit integral pentru aceste produse, conform reprezentantilor furnizorului.

Acestia au precizat ca datoria este in valoare de sub 100.000 euro si ca era scadenta la finele anului trecut.

Contactati de catre DailyBusiness.ro, reprezentantii Euroinvest Intermed au spus ca solicitarea insolventei este o procedura obisnuita in Romania, fara sa ofere alte comentarii.

Grand Arena este amplasat in sudul Bucurestiului, intr-o zona unde se mai afla retaileri ca Selgros, Hornbach, Plus, Metro si Real.

Centrul comercial, care a necesitat investitii de 187 mil. euro, are drept „ancore” brandurile Carrefour si Flanco World. Alti chiriasi mai sunt Deichmann, unul din cei mai mari retaileri de incaltaminte din Europa, Motivi, marca italiana de accesorii si imbracaminte pentru femei, sau magazinul Sephora, cu produse cosmetice si parfumuri.