- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Un fond de investitii olandez negociaza pentru a cumpara 4.000 de hectare in Romania

10 Nov, 12:01 • cristina.mihai
Un fond de investitii olandez negociaza inca de la inceputul anului achizitionarea a 4.000 de hectare de teren, preponderent agricol, in Romania, in valoare de peste 10 mil. euro, a spus, pentru DailyBusiness.ro, Mihai Cuc, avocat partener la casa de avocatura Enescu&Cuc.
Un fond de investitii olandez negociaza pentru a cumpara 4.000 de hectare in Romania

„Negociem de la inceputul anului, pentru ca reprezentantii fondului de investitii nu se grabesc. Este vorba despre un fond de investitii in al carui actionariat sunt banci si consortii si vor terenuri in mai multe zone cum ar fi Constanta, Mehedinti si judetul Dambovita, vizand exploatarea lor din punct de vedere agricol, in principal”, spune Cuc.

Cuc a mentionat ca acest fond de investitii nu putea fi prezent pe piata locala in anii trecuti, cand preturile terenurilor erau foarte mari, pentru ca lucreaza cu marje de profit de doar cateva procente.

Discutand despre timpul necesar incheierii unei tranzactii, avocatul mentioneaza ca, in anii trecuti, daca nu incheiai tranzactia dupa doua intalniri intre vanzatori si cumparatori, respectivul teren era vandut altcuiva, pe cand acum piata este mai asezata, iar cumparatorii nu mai sunt nevoiti sa se grabeasca.

Piata de terenuri a inceput in ultima perioada sa fie monitorizata si de catre dezvoltatorii imobiliari, care doresc sa-si securizeze investitii in zone bune profitand de scaderile de preturi. Desi acestia incep de pe acum sa caute terenuri, analistii imobiliari se asteapta ca tranzactii din partea acestora sa apara abia in 2010.

Prin urmare, 2009 va ramane un an extrem de slab in ceea ce priveste tranzactiile de terenuri, atat in Capitala, cat si in provincie. In prima jumatate a anului, putinele achizitii de pe acest segment de piata au fost realizate de magazine tip discount sau hipermarket-uri.