- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Un nou centru comercial va fi construit în zona Militari-Chiajna. Investiția se ridică la peste 10 milioane de euro

22 Apr, 20:47 • Amarie Giorgiana
Danubiu Enterprises, un dezvoltator de real estate comercial are în plan să înceapă în 2024 dezvoltarea unui centru comercial. A1 Shopping Center va fi amplasat pe un teren cu o supragață de 67.000 de metri pătrați în vestul Capitalei, zona Militari-Chiajna. Complexul va cuprinde atât o zonă comercială, cât și spații de depozitare.
Un nou centru comercial va fi construit în zona Militari-Chiajna. Investiția se ridică la peste 10 milioane de euro

În vestul Bucureștiului, în zona Militari-Chiajna, urmează să înceapă construcția unui nou centru comercial. Inițiativa aduce o veste bună pentru locuitorii din împrejurimi, care vor avea noi locuri de muncă. Danubiu Enterprises, un dezvoltator de real estate comercial are în plan să înceapă în acest an dezvoltarea proiectului în valoare de peste 10 milioane de euro.

„Iniţial, acest proiect trebuia să fie compus dintr-un strip mall dedicat retailerilor clasici, al căror public-ţintă este reprezentat de consumatorii finali, alături de un hotel de 3 stele, ce trebuia să acopere cererea destul de ridicată pentru călătorii de afaceri din vestul Capitalei. Ulterior, însă, în urma analizei aplicate, în timp, a nevoilor pieţei, am realizat că zona respectivă a Bucureştiului ar fi mai bine deservită de un proiect conceput pentru retaileri de tip angro şi cash & carry, care vin să răspundă variatelor nevoi ale proprietarilor de magazine mici şi medii din toată ţara. Concluzia noastră a fost confirmată de feedbackul primit din piaţă, un important retailer din această categorie manifestându-şi deja interesul pentru închirierea unui spaţiu de mari dimensiuni în proiectul nostru. Suntem convinşi de viabilitatea modelului nostru de business şi suntem gata să deschidem negocierile şi cu alţi jucători de profil”, a declarat Maria Iancu, directorul de dezvoltare, într-un comunicat.

Compania a ajuns la această concluzie în urma analizării feedback-ului primit din partea pieței investițiilor, care a evidențiat cerințele și necesitățile locuitorilor din București. Decizia a fost consolidată și de interesul exprimat de către un retailer major de a închiria un spațiu extins în cadrul proiectului.

Când va fi gata A1 Shopping Center, noul centru comercial

A1 Shopping Center va fi amplasat pe un teren cu o suprafață de 67.000 de metri pătrați, la doar 50 de metri de Autostrada 1 și în apropiere de Divertiland Water Park. Complexul comercial va avea o suprafață închiriabilă de 24.000 de metri pătrați și va cuprinde atât o zonă comercială propriu-zisă, cât și spații de depozitare.

Oferind acces rapid către Autostrada A1 şi Centura Bucureştiului, parcul comercial de tip angro dezvoltat de AmCorp a fost conceput în conformitate cu cerinţele specifice ale retailerilor din această categorie, transmite compania. Acesta va cuprinde, astfel, atât spaţii de vânzare moderne, dotate cu toate facilităţile şi utilităţile necesare, cât şi spaţii de depozitare la standarde europene – uşurinţa de utilizare a acestora din urmă fiind o condiţie obligatorie pentru vânzătorii de volume mari de mărfuri. La aceste două componente esenţiale se adaugă o zonă de servicii pentru retailerii cash & carry, o zonă de food court, un număr generos de spaţii de parcare, inclusiv o zonă dedicată autoturismelor de tip dubă, aspecte menite să fluidizeze circulaţia cumpărătorilor de mărfuri, notează Bursa.

Citește și: Ce competențe digitale au bugetarii români? Peste 90% consideră că e de ajuns să știe cum să caute informații pe internet

Lucrările sunt programate să înceapă în trimestrul al doilea al anului 2024, termenul de finalizare fiind estimat în trimestrul al treilea din anul 2025.

„Oferind acces rapid către Autostrada A1 şi Centura Bucureştiului, parcul comercial de tip angro dezvoltat de AmCorp a fost conceput în conformitate cu cerinţele specifice ale retailerilor din această categorie, transmite compania. Acesta va cuprinde, astfel, atât spaţii de vânzare moderne, dotate cu toate facilităţile şi utilităţile necesare, cât şi spaţii de depozitare la standarde europene – uşurinţa de utilizare a acestora din urmă fiind o condiţie obligatorie pentru vânzătorii de volume mari de mărfuri. La aceste două componente esenţiale se adaugă o zonă de servicii pentru retailerii cash & carry, o zonă de food court, un număr generos de spaţii de parcare, inclusiv o zonă dedicată autoturismelor de tip dubă, aspecte menite să fluidizeze circulaţia cumpărătorilor de mărfuri”, mai spune Maria Iancu, directorul de dezvoltare.

Citește și: Cel mai nou spital din România va fi construit în Sectorul 6 din București. Investiția se ridică la 75 de milioane de euro, iar mare parte din finanțare vine de la BERD