- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Vanzarile Adama in provincie, de pana la 12 ori mai scazute decat in Bucuresti

29 Nov, 16:40 • valentin..nicolae
Dezvoltatorul imobiliar Adama, unul dintre cei mai activi jucatori pe piata rezidentiala din tara, a inregistrat in provincie vanzari medii lunare de pana la 12 ori mai mici fata de cele din Bucuresti. Astfel, daca in Capitala media lunara de vanzari este de 12 unitati, in Ploiesti firma vinde doar un apartament pe luna.
Vanzarile Adama in provincie, de pana la 12 ori mai scazute decat in Bucuresti

De altfel, Ploiestiul este cea mai slaba piata pentru Adama. Inainte de criza, dezvoltatorul imobiliar a mizat peste 100 de milioane de euro pe piata rezidentiala ploiesteana, unde a demarat doua proiecte care ar fi urmat sa aiba peste 1.000 de unitati locative.

Totusi, pana in prezent, compania a demarat doar primele faze ale celor doua proiecte, restul constructiilor fiind in stand-by.

„Anul viitor vom continua sa investim doar in Bucuresti”, a spus Asher Lax, vicepresedintele departamentului de vanzari Adama.

In Ploiesti, compania are, in prezent, 118 apartamente in proiectul Evocasa Orizont, din care doar 30% sunt vandute, si 180 apartamente in Evocasa Uptown. Oficialii Adama nu au specificat care este volumul vanzarilor in Evocasa Uptown.

Cea mai dinamica piata din provincie este cea din Bacau, unde dezvoltatorul vinde 3-4 apartamente pe luna, urmata de cea din Brasov cu o medie a tranzactiilor de 2 apartamente pe luna.

In prezent, dintr-un total de 1.500 de apartamente compania mai are de vandut inca 600 de unitati, dintre care jumatate in Capitala si restul in cele patru orase din provincie.

Reprezentantii Adama spera ca aceste unitati se vor vinde in urmatorii trei ani.

Adama activeaza pe pietele imobiliare din Romania, Moldova, Ucraina si Turcia si dezvolta in prezent peste 45 de proiecte rezidentiale si comerciale. In Romania, compania are un portofoliu de aproximativ 1.500 de apartamente in Bucuresti, Brasov, Ploiesti, Iasi si Bacau.

Principalii concurenti ai companiei pe segmentul rezidential sunt Conarg Real Estate, Impact si fratii Negoita.