- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Vinde Kraft Foods proprietatile din Brasov? Vezi la cat sunt evaluate

24 Jun, 12:40 • traian.badulescu
Producatorul de dulciuri Kraft Foods a angajat o firma sa ii evalueze proprietatile din Brasov, oras din care si-a relocat productia de ciocolata in Bulgaria. Vor fi scoase la vanzare aceste terenuri si cladiri?
Vinde Kraft Foods proprietatile din Brasov? Vezi la cat sunt evaluate

„Scopul evaluarii acestor proprietati este de a stabili valoarea justa, conform legislatiei in vigoare. Evaluarea se face in fiecare an. Nu a fost luata o decizie de vanzare”, au declarat pentru DailyBusiness.ro reprezentantii Kraft Foods Romania.

Cladirile si terenurile Kraft Foods din Brasov valoreaza 27,45 milioane lei (6,5 milioane euro), potrivit unui raport intocmit de catre o firma de profil din Bucuresti.

In timp ce cladirile valoreaza 4,85 milioane lei, terenurile aferente acestora sunt evaluate la 22,6 milioane lei, potrivit unor informatii din Monitorul Oficial.

Conform aceleasi surse, profitul net contabil al societatii, cumulat pe anii 2009-2010, este de 88,25 milioane lei. Cum in 2009 compania a inregistrat un profit net de 54,94 milioane lei, rezulta ca in 2010 a avut un castig de 33,31 milioane lei.

Producatorul de dulciuri Kraft Foods a anuntat in noiembrie 2008 ca inchide pana la finele lui 2009 fabrica de ciocolata Poiana din Brasov, urmand sa mute activitatea cel mai probabil in Bulgaria. Reprezentantii companiei au explicat ca decizia vine pe fondul necesitatii extinderii activitatii si nu are legatura cu criza financiara.

Kraft Foods a incercat sa mute fabrica intr-o alta locatie din Romania, insa in final ratiunile de eficienta au dictat mutarea liniilor de productie in alta tara, cea mai vehiculata destinatie fiind Bulgaria. Fabrica Poiana din Romania s-a deschis in 1995 si a necesitat investitii totale de 30 milioane dolari.