- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Zeci de milioane de euro pentru 3 ansambluri rezidentiale noi. Ce pun la bataie dezvoltatorii

28 Sep, 16:29 • karina.popescu
Toamna a venit cu 3 noutati pe piata rezidentiala din Bucuresti si imprejurimi, prezentate in premiera la Targul National Imobiliar (TNI), ce se desfasoara in acest weekend la Palatul Parlamentului. Vanzarile de apartamente au inceput inainte de lansarile oficiale. Mai multe detalii, intr-un material DailyBusiness.ro.
Zeci de milioane de euro pentru 3 ansambluri rezidentiale noi. Ce pun la bataie dezvoltatorii

Editia de toamna a TNI numara 85 de expozanti, cu 8.000 de oferte pentru Bucuresti, Ilfov si Valea Prahovei.

Dintre toate acestea, doar 3 ansambluri rezidentiale sunt noi pe piata rezidentiala din Capitala si vecinatatea acesteia:

[img=3327][/img] Piata Romana: „Spatii urbane modulare

Salzburg Investments Group a lansat ansamblul de apartabente Urban Spaces (foto), situat in apropiere de Piata Romana, pe strada Dogarilor.

Complexul are ca termen de finalizare februarie 2013 si care s-a vandut deja in proportie de 30%, potrivit reprezentantilor proiectului, care il promoveaza in cadrul targului ca pe un concept „altfel”.

De ce altfel? „Pentru ca am considerat spatiile comune ca fiind o extensie a spatiului de locuit”, spun oficialii Urban Spaces, referindu-se, spre exemplu, la un spatiu destinat evenimentelor private, petrecerilor si altele, denumit, in mare, cafeteria, pe care locuitorii ansamblului il pot utiliza ori de cate ori au nevoie.

Un alt aspect este posibilitatea modularii locuintelor, in functie de preferintele cumparatorilor, care au la dispozitie spatii intre 40 si 240 de metri patrati, pe care le pot imparti.

Investitia totala a urcat la 7 milioane de euro, a declarat pentru DailyBusiness.ro unul dintre actionarii grupului, care a precizat ca banii au provenit 100% din fonduri proprii.

Cel mai bine s-au vandut pana acum apartamentele mari, de 4 camere, putin cele de 3 camere, iar garsonierele -doar vreo 2-3, a mai spus oficialul Salzburg Investments.

Intrebati care este, pana acum, profilul cumparatorilor

Preturi: garsoniera, 45 mp: 51.000 euro + TVA 5%
2 camere, 51 mp: 69.000 euro + TVA 5%
3 camere, 89 mp: 117.000 euro + TVA 5%
Duplex 2 camere, 69 mp: 90.300 euro + TVA 5%
Duplex 4 camere, 154 mp: 211.000 euro + TVA 5%

[img=3329][/img] 11,5 milioane de euro, pentru vile „inteligente” in Tunari

Ozone Homes a lansat unui nou proiect rezidential dedicat celor interesati de achizitionarea unei vile. Cartierul Eden Terraces (foto) va fi situat in Tunari si va fi format din 132 de vile insiruite P+1.

Dezvoltatorul apreciaza ca valoarea investitiei pentru prima faza va depasi 500.000 euro, iar costul proiectului total se va ridica la 11,5 milioane de euro.

Prima faza a proiectului, care este programata pentru livrare la sfarsitul anului, se va concentra pe realizarea a sase vile, cinci dintre ele cu urmatoarele coordonate: preturi de la 710 euro/mp + TVA, 4 camere, 144 metri patrati suprafata construita si 250 metri patrati de teren, toate finisajele incluse (exceptie bucataria si dressingul).

A sasea vila construita in prima faza a proiectului va porni de la 850 euro/mp + TVA, va avea 3 camere, 95 metri patrati de suprafata construita, 250 metri patrati de teren, toate finisajele incluse (exceptie bucataria si dressingul).

A doua etapa cuprinde construirea a 9 vile, cu preturi cuprinse intre 71.000 euro (pentru locuintele P+1) si 88.000 euro (pentru vilele P+1+M) cu 40 metri patrati de gradina si 2 locuri de parcare incluse in pret.

In cadrul complexului va fi amenajata si o piscina comuna, cu o suprafata de aproximativ 250 metri patrati.

Constructiile vor fi realizate cu ajutorul unei tehnologii ce permite diminuarea costurilor de intretinere cu pana la 40% din valoarea obisnuita si asigura caminului rezistenta superioara cladirilor clasice la foc, cutremure sau fenomene meteo extreme, spun reprezentantii proiectului.

[img=3328]Afis de promovare Diamond Residence[/img] Noi apartamente in Pipera: Mert lanseaza Diamond Residence

Ansamblul este situat in Pipera, langa padurea Baneasa si include doua cladiri cu cate 74 de apartamente fiecare, care se vand cu 690 de euro metrul patrat. Complexul este prevazut cu o piscina, spatii verzi, foisoare si un loc de joaca pentru copii.

Unul dintre blocuri a fost deja vandut integral catre un investitor care urmeaza sa vanda apartamentele la un pret mult mai mare decat cel cu care le-a cumparat, a spus pentru DailyBusiness.ro Anamaria Grigorcea, managerul de vanzari al proiectului.

Investitorul nu a vandut inca mai departe niciun apartament, intrucat una dintre clauzele din contract este sa inceapa vanzarile abia dupa finalizarea apartamentelor, care acum sunt in stadiul de finisare a interioarelor, a mai spus reprezentantul complexului.

Din celalalt bloc, au fost vandute deja 21 de case.

Termenul de livrare este 31 decembrie, iar de atunci incolo dezvoltatorul ar putea sa ridice pretul apartamentelor din al doilea bloc, a mai spus Anamaria Grigorcea.

Taxa de mentenanta va fi de 50 de euro pe luna, care include plata a 6 angajati (paza, intretinerea gazonului etc.).

Reprezentantii proiectului nu au dorit pana in momentul de fata sa faca publica investitia.

Preturi: Studio, 38 mp: 29.900 euro (TVA inclus)
2 camere, 87 mp: 63.000 euro (TVA inclus)
3 camere, 97 mp: 70.500 euro (TVA inclus)
Penthouse (cel mai ieftin): 165.000 euro + 24% TVA