- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Stroe: Sunt semnale ca Romania ar putea atrage inca un producator auto, langa Ford si Renault

27 Apr, 13:35 • Redactia DailyBusiness
Romania are potential, din toate de punctele de vedere, pentru a atrage inca un producator de automobile, al treilea, si chiar sunt perspective si semnale in acest sens, a declarat, marti, Constantin Stroe, presedintele ACAROM.
Stroe: Sunt semnale ca Romania ar putea atrage inca un producator auto, langa Ford si Renault

„Intrarea pe piata a unui nou constructor nu va afecta pozitia Dacia, exemplu fiind prezenta Ford, care, din contra, stimuleaza industria auto locala”, a afirmat Stroe, citat de Mediafax.

El nu a dat detalii.

Stroe este presedintele Asociatiei Constructorilor de Automobile din Romania (ACAROM) si vicepresedinte la Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile si la Automobile Dacia.

In Romania sunt prezenti doi producatori auto, respectiv companiile Automobile Dacia, controlata de grupul francez Renault, si Ford Romania, detinuta de constructorul american Ford, cu o unitate de productie la Craiova.

Mercedes-Benz a luat in calcul, in 2008, constructia unei fabrici de automobile in Romania, insa a preferat sa investeasca in Ungaria. Tot atunci PSA Peugeot Citroen si Mitsubishi au analizat varianta deschiderii unei uzine de motoare, respectiv a unei unitati de productie a componentelor auto, insa aceste planuri nu s-au concretizat.