- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Ministerul Transporturilor cauta broker pentru listarea a 7 companii

25 Mar, 13:54 • Redactia DailyBusiness
Ministerul Transporturilor (MT) va publica, in aprilie, anuntul pentru selectarea brokerului care va intermedia listarea la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a 7 companii aflate in subordinea institutiei.
Ministerul Transporturilor cauta broker pentru listarea a 7 companii

Cele 7 societati pentru care MT va selecta un broker in vederea listarii la Bursa sunt: Compania Nationala Aeroportul International Bucuresti Baneasa Aurel Vlaicu, Aeroportul International Mihail Kogalniceanu Constanta, Aeroportul International Traian Vuia Timisoara, C.N. Administratia Canalelor Navigabile Constanta, C.N. Administratia Porturilor Maritime Constanta, C.N. Administratia Porturilor Dunarii Maritime si C.N. Administratia Porturilor Dunarii Fluviale Giurgiu.

Pe de alta parte, Ministerul Transporturilor va selecta, saptamana viitoare, un intermediar pentru listarea Companiei Nationale Aeroportul International Henry Coanda – Bucuresti, care se afla de asemenea in portofoliul sau.

„Procedura de listare a celor sapte societati va demara in bloc, insa ordinea in care acestea vor intra la Bursa va fi stabilita prin strategii bine fundamentate”, a declarat, pentru NewsIn, Dragos Tanasoiu, sectretarul general in Ministeru Transporturilor.

Numarul de actiuni ce vor fi puse la in vanzare prin oferta publica derulata pe piata reglementata administrata de Bursa de Valori Bucuresti (BVB) va reprezenta 5% din capitalul social al fiecarei societati.

La mijlocul lunii iulie, firma de avocatura Bostina si Asociatii a anuntat ca acorda asistenta juridica pentru organizarea procedurilor de selectare a intermediarilor si pentru modificarea actelor constitutive ale societatilor din cadrul proiectului, precum si consultanta in privinta derularii procesului de listare.

Initiativa Ministerului Transporturilor a fost considerata, de reprezentantii firmei de avocatura, ca fiind „mai mult decat binevenita, iar finalizarea cu succes a acestei initiative va avea efecte pozitive semnificative asupra pietei de capital prin cresterea capitalizarii bursiere, prin diversificarea produselor oferite investitorilor si prin sporirea lichiditatii pietei”.