CARIERE

Schimbari neasteptate in top managementul Flanco Retail si eMag

21 ianuarie 2014, ora 18:15, autor(i): Andreea Radu 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
VioletaLuca.jpg
Actionarii companiilor eMag si Flanco Retail anunta schimbari in structurile de conducere ale acestora. Astfel, incepand cu luna februarie, Violeta Luca (foto) devine vice presedinte, director executiv eMag, pastrandu-si si pozitia de presedinte al Consiliului de Administratie Flanco Retail, iar Dragos Sirbu, product management director la Flanco Retail, a fost promovat in functia de CEO al companiei.

Ca vice presedinte, director executiv eMag, Violeta Luca va face parte din consiliul de conducere al companiei si va coordona activitatile comerciale - de achizitii, vanzari, marketplace, logistica, showroom-uri si category management. Ea isi pastreaza functia de presedinte al Consiliului de Administratie al Flanco Retail, ramanand implicata in conducerea companiei la nivel strategic.

Violeta Luca s-a alaturat managementului Flanco Retail in august 2011, ca marketing director. Anterior Flanco, a lucrat timp de 8 ani in cadrul Whirlpool Romania, ocupand incepand cu iunie 2007 functia de director comercial. Absolventa a Academiei de Studii Economice din Bucuresti, precum si a numeroase cursuri de management, ea are o experienta de 13 ani in domeniul electroIT.

Cu o experienta de 15 ani in retailul electro-IT, Dragos Sirbu a parcurs intreg lantul ierarhic, de la consultant de vanzari, la director de magazin, director de retail si director de achizitii. Din 2012, s-a alaturat echipei Flanco, ca director de vanzari, iar din luna februarie 2013, a preluat conducerea departamentului de product management.

Sirbu este absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucuresti, Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori.Iulian Stanciu, actionar eMag si actionar unic Flanco Retail, a declarat ca promovarea lui Dragos Sirbu in pozitia de CEO asigura atat continuitatea activitatilor companiei la nivel strategic si operational, cat si dinamica accelerata pentru anii urmatori.

Retailer autohton de produse IT&C, electronice si electrocasnice Flanco detine o retea de 81 de magazine aflate in cele mai importante zone comerciale din 50 de orase si are un numar de 900 de angajati. Flanco a inregistrat la sfarsitul anului 2012 o cifra de afaceri de 137 de milioane de euro si detine o cota de piata de 13% din vanzarile realizate in magazine, fiind al doilea mare jucator din piata.

Lansat in 2001, eMag are in prezent 10 showroom-uri in Bucuresti, Iasi, Bras?ov, Ploiesti, Cluj, Timisoara, Constanta, Craiova, Oradea si Galati.

Update (22 ianuarie): Se formeaza un grup?

Avem o declaratie din partea lui Iulian Stanciu, actionar unic Flanco Retail si Director General eMAG, in legatura cu intrebarile aparute:

ôNu este un secret faptul ca am privit cele trei companii la care detin actiuni (eMag, Flanco si Network One Distribution, n.r.) ca pe un grup capabil sa abordeze piata locala si regionala de retail pe mai multe cai, cu mai multe instrumente si integrand experientele valoroase din online si offlineö, a declarat pentru DailyBusiness.ro Iulian Stanciu, actionar unic Flanco Retail si director general eMag.

ôCu promovarile succesive pe care le-am anuntat la eMag si Flanco facem inca un pas in aceasta directie. Noile responsabilitati cumulate ale Violetei Luca reflecta mai clar intentia noastra de a valorifica sinergiile online/offline, iar promovarea lui Dragos Sirbu ne asigura continuitatea ritmului de crestere peste medie la Flanco╗, a adaugat Stanciu.

"Ca director general la eMAG, rolul meu ramane unul activ, decizional si implicat in toate activitatile companiei, iar in calitate de actionar al companiilor din grup, implicarea mea este de coordonare la nivel strategic. Si pentru ca avem planuri ambitioase de dezvoltare, am considerat ca este un moment bun sa redistribuim rolurile strategice si sa ne consolidam echipa de management in consecinta, prin aceasta serie de promovari", a mai spus acesta.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 04 Iulie 2022, 02:34
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter