- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Carrefour paraseste Grecia

15 Jun, 13:11 • adrian.mihaltianu
Lantul francez de retail Carrefour a anuntat vineri ca va vinde partenerului sau local Marinopoulos participatia pe care o detine in joint-venture-ul prin care opera reteaua sa de magazine din Grecia.
Carrefour paraseste Grecia

Valoarea tranzactiei este de 220 de milioane de euro, dar retailerul francez nu va incasa bani cash, potrivit [url=http://www.rttnews.com/1907086/carrefour-to-sell-its-stake-in-greek-jv-update.aspx?type=bn]presei internationale[/url].

Grupul francez a luat aceasta decizie ca urmare a mediului economic din Grecia.

Carrefour si Marinopoulos controleaza, cu participatii egale, compania mixta care opereaza magazine Carrefour in Grecia si Cipru.  Carrefour Marinopoulos s-a format in 1999. In urma acordului, Marinopoulos va deveni francizorul exclusiv al Carrefour in Grecia, Cipru, Bulgaria, Albania si alte tari din Balcani.

Tranzactia s-ar putea finaliza in urmatoarele saptamani.

La nivel mondial, vanzarile grupului Carrefour au urcat in primele trei luni din acest an cu 1,5%, la 22,49 miliarde de euro. Prezent in 32 de tari cu peste 15.500 magazine, grupul are peste 475.000 de angajati.

In acelasi timp, vanzarile Carrefour in Romania s-au majorat cu 3,6% in T1, [url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-companii/carrefour-nu-simte-criza-vanzarile-continua-sa-creasca-in-romania-75643/]la 277 milioane de euro[/url].

Carrefour opereaza in prezent in Romania 3 formate de magazine: 25 de hipermarketuri Carrefour, 52 de supermarketuri Carrefour Market si 8 magazine de proximitate, de tip franciza, Carrefour Express Angst, potrivit ultimelor date.

[b]Citeste si:[/b] [url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-companii/iese-carrefour-din-romania-75956/]Iese Carrefour din Romania?[/url]