- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Cel mai mare consultant de risc din lume: Autoritatile romane nu sunt pregatite pentru catastrofe

16 Mar, 16:15 • Redactia DailyBusiness
Autoritatile romane si companiile nu sunt pregatite sa faca fata unei catastrofe naturale, in genul cutremurelor sau inundatiilor, reiese dintr-un studiu realizat de compania Marsh, cel mai mare broker de asigurari si consultant de risc din lume.
Cel mai mare consultant de risc din lume: Autoritatile romane nu sunt pregatite pentru catastrofe

Expertii de la Marsh afirma ca nivelul exigentelor companiilor si autoritatilor locale romanesti in ceea ce priveste planurile de raspuns in caz de calamitate naturala sunt inferioare celor din tarile din Vestul Europei, America de nord sau din Japonia. Cu alte cuvinte, chiar daca nu o spun direct, expertii in situatii de risc arata ca Romania n-ar fi pregatita pentru o criza precum cea din Japonia.

„Municipalitatile din vestul Europei, Statele Unite sau Japonia au implementat sisteme de raspuns in caz de dezastru complexe care un plan de management al crizei integrat si o politica de comunicare de criza bine conturata. Autoritatile romane ar putea imprumuta din modele practicate in tari precum Italia, Franta, Olanda sau Japonia”, afirma expertii de la Marsh, intr-un comunicat de presa.

Potrivit analizei realizate de brokeri in randul companiilor cu capital romanesc cu cifra de afaceri peste 20 de milioane de euro anual, 20% dintre managerii romani cred ca programele lor de risk management ar trebui imbunatatite.

„Misiunea cea mai importanta pentru managementul unei companii sau autoritati locale care activeaza in zone expuse unor riscuri catastrofale precum cutremurul sau inundatiile este de a avea planuri concrete de gestionare a situatiilor de criza si personal cu rol de reactie imediata in caz de dezastru pentru a limita impactul unei catastrofe naturale si pentru a repune cat mai rapid organizatia pe fagasul normal de functionare”, se mai spune in comunicat.

Expertii afirma ca autoritatile si managerii firmelor trebuie sa ia in calcul cat se poate de serios riscul unor calamitati naturale, de la cutremur la inundatii, si sa se intrebe daca sunt pregatiti sa faca fata unor situatii catastrofale.

Marsh, cel mai mare broker de asigurari si consultant de risc din lume, este parte a Marsh & McLennan Companies, un grup ce ofera servicii profesionale prin 51.000 de angajati la nivel mondial si cu venituri de peste 10 miliarde dolari.

Grupul este listat pe bursele din New York, Chicago si Londra.