- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Dizidenti in PDL? Un senator democrat critica taierea pensiilor si salariilor: \”Aceste masuri nu vor evita cresterea taxelor\”

13 May, 18:06 • razvan.codorean
Chiar daca vor fi luate masurile de reducere a pensiilor si salariilor, tot se va ajunge, in cele din urma, si la cresterea taxelor, afirma senatorul PDL, Iulian Badescu, pentru DailyBusiness.ro. El nu se teme ca va fi privit ca un dizident, afirmand ca este decis sa nu sustina in Parlament multe dintre masurile anuntate de Guvernul Boc.
Dizidenti in PDL? Un senator democrat critica taierea pensiilor si salariilor: \Aceste masuri nu vor evita cresterea taxelor\

Iulian Badescu, viceliderul grupului PDL din Senat, spune ca analiza solutiilor pentru iesirea din recesiune trebuia facuta inainte de vizita FMI. In plus, masurile prezentate nu sunt neaparat cele mai bune.

”Nu poti sa reduci pensiile. Trebuie sa gasesti masuri combinate care sa duca, pe de o parte, la scaderea deficitului bugetar, iar pe de alta sa nu afecteze nivelul de trai, care este si asa scazut”, a afirmat senatorul.

Badescu afirma ca ii este imposibil sa evalueze efectele economice pozitive ale masurilor anuntate, atata timp cat nu a primit date esentiale din partea Guvernului. ”Nu a venit nimeni in Parlament sa ne spuna care este situatia reala a Romaniei. Parlamentarii nu au o viziune clara asupra ceea ce se intampla. Nu avem datele esentiale si nici toti ministrii nu cred ca le cunosc”, afirma Badescu.

Senatorul PDL spune ca a inceput o analiza, pe cont propriu, in teritoriu, cu privire la impactul masurilor anuntate de guvern. Iar primele semnale sunt negative.

”Daca vom lua aceste masuri, in toamna se vor impune noi sacrificii. Vom ajunge la cresterea taxelor”, a afirmat senatorul.

„Nu voi sustine in totalitate masurile anuntate”, a declarat Badescu, precizand ca nu se teme de efectele declaratiilor sale. ”Am intrat in PDL sprijinit de niste oameni care m-au trimis aici (in Parlament – n.r.) convins fiind ca voi face numai bine. Este greu sa le explic aceste masuri”, a mai spus Iulian Badescu.

CV-ul senatorului PDL poate fi accesat aici