COMPANII

Un investitor german a cumparat 3 companii locale aflate in insolventa. Vezi cat a platit

09 iulie 2012, ora 11:35, autor(i): Andreea Radu   | 2 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Astra Vagoane.jpg
Astra Vagoane Arad, Meva SA si Romvag Caracal, companii aflate in insolventa, au fost cumparate de catre un investitor german, la o valoare de peste 30 milioane de euro. Tranzactia a fost incheiata in 6 iulie 2012.

Anuntul a fost facut luni de Casa de Insolventa Transilvania, administratorul judiciar al Astra Vagoane si Meva.

Tranzctia reprezinta o solutie de redresare integrata: infuzie de capital, acces la piata, echipa de management si sustinere din partea creditorilor. Se evita, astfel, inchiderea a trei companii, fiecare cu peste 100 de ani de traditie in industria romaneasca si sunt salvate peste 1.500 de locuri de munca.

Adunarile creditorilor celor trei companii din cadrul grupului de firme IRS (Astra Vagoane Arad, Meva si Romvag Caracal) aflate in insolventa si-au dat acordul pentru oferta de preluare prezentata de investitor, iar contractele de transfer au fost semnate.Discutiile pentru a stabili detaliile tranzactiei au fost initiate de reprezentantii Casei de Insolventa Transilvania, administrator judiciar pentru Astra Vagoane si Meva. La negocieri au participat atat principalii creditori ai grupui, un consortiu bancar condus si coordonat de catre RBS, cat si fostii actionari. Negocierea si procesul de due dilligence au durat peste 6 luni, perioada in care au fost studiate in detaliu, de catre toate partile implicate, toate elementele preluarii.

Tranzactia s-a efectuat conform strategiilor prezentate in planurile de reorganizare a celor trei companii. La momentul deschiderii procedurilor, datoriile consolidate ale celor 3 companii depaseau 150 milioane euro.

Casa de Insolventa Transilvania este societatea corespondenta a societatii civile de avocati Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
CD a spus:
10/07/2012 12:27
Inca o industrie "adevarata", una dintre ultimele care mai erau dominate de capitalul romanesc privat, care trece in mainile strainilor. In maximum cinci ani o sa ramana doar amintirea din ea, incet-incet o sa paleasca si aia samd... Amin.
 
mircea a spus:
10/07/2012 15:02
Cine se face vinovat de datoriile de 150 milioane de euro?Vor plati vinovatii?Va scoate investitorul german suma platita de el daca le taie si le trimite la topit ca fier vechi?
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 21 Octombrie 2020, 02:04
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter