- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Acţiunile companiilor legate de Donald Trump, în creştere după informaţia că ar candida din nou la preşedinţia SUA

08 Nov, 13:41 • stefan.vlad
Acţiunile companiilor legate de Donald Trump, Digital World Acquisition Corp, sunt în creştere după informaţiile privind posibila candidatură a fostului preşedinte în alegerile prezidenţiale din 2024, transmite Reuters.
Acţiunile companiilor legate de Donald Trump, în creştere după informaţia că ar candida din nou la preşedinţia SUA

Acţiunile companiilor legate de Donald Trump, în creştere. Politicianul are în vedere să îşi lanseze luna aceasta o a treia candidatură pentru Casa Albă, au declarat săptămâna trecută trei dintre consilierii săi, în timp ce informaţiile din presă de weekendul trecut au indicat o campanie care va începe înainte de la sfârşitul lunii noiembrie.

Citeşte şi: Donald Trump: „Vom ajunge la al treilea razboi mondial, iar acest lucru este din cauza oamenilor proști care nu au habar.”

Acţiunile companiilor legate de Donald Trump, în creştere

Acţiunile Digital World Acquisition au crescut cu mai mult de 24%, la 21,55 dolari pe unite, înregistrând cea mai bună zi din aproape un an şi reducând pierderile din 2022 la 58%.

Perspectiva ca Donald Trump să ajungă din nou lumina reflectoarelor politice pare să fi propulsat preţul acţiunilor DWAC, pe fondul aşteptărilor că ar putea exista o creştere bruscă a numărului utilizatorilor pe platforma de socializare extrem de controversată a fostului preşedinte”, a declarat Susannah Streeter, analist senior pentru investiţii şi pieţe la Hargreaves Lansdown, potrivit News.ro.

Creşterea acţiunilor DWAC, care a fost, de asemenea, al cincilea cel mai popular subiect pe forumul de social media axat pe investitorii de retail Stocktwits, a ajutat la creşterea acţiunilor altor companii legate de Trump.

DWAC a prelungit joi termenul limită pentru obţinerea acordului investitorilor pentru finalizarea acordului de fuziune cu Trump Media and Technology Group până pe 22 noiembrie.

Această mişcare vine în timp ce americanii se pregătesc să voteze la alegerile intermediare din SUA, analiştii aşteptându-se ca republicanii să câştige majoritatea în Congres.

Dezvoltatorul de software Phunware, care a fost angajat de campania de realegere a lui Trump din 2020 pentru a construi o aplicaţie pentru telefon, a înregistrat o creştere a preţului acţiunilor cu 18,3%.

Titlurile Rumble, o platformă video canadiană populară printre conservatori, au scăzut însă cu 3,5%.

Compania de socializare a lui Trump, Truth Social, a anunţat în august că se va alătura noii platforme publicitare a Rumble ca primul său publisher.

Compania de soluţii de inteligenţă artificială Remark Holdings, care a fost asociată fostului preşedinte pe site-urile de socializare, a consemnat un avans al titlurilor de 8,6%. Reuters nu a putut verifica în mod independent legătura dintre Trump şi Remark.