- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Adevăratul motiv pentru care Bill Gates ne spune să nu mai mâncăm carne de vită: Miliardarul este investitor în companii care produc carne sintetică!

12 Nov, 15:32 • Gabriela Andreescu
Fondatorul Microsoft, Bill Gates, este cunoscut pentru poziția sa radicală în privința consumului de carne. Declarațiile acestuia, conform cărora oamenii ar trebui să înceteze consumul de carne de vită deoarece vacile, dar și alte rumegătoare, produc gaz metan în timpul digestiei, au făcut înconjurul planetei.
Adevăratul motiv pentru care Bill Gates ne spune să nu mai mâncăm carne de vită: Miliardarul este investitor în companii care produc carne sintetică!

În cadrul unui interviu, Bill Gates a cerut SUA, dar și altor puteri mondiale, să nu mai consume carne de vită niciodată.

Miliardarul consideră că acest obicei va preveni fenomene precum încălzirea globală. Mai mult, acesta le recomandă locuitorilor țărilor bogate să înlocuiască carnea de vită cu versiunea sintetică a acesteia.

„Cred că toate țările bogate ar trebui să treacă la carne de vită 100% sintetică”, a recomandat Bill Gates

Fondatorul Microsoft spune că oamenilor le va fi destul de ușor să se obișnuiască cu diferența de gust a acestei cărni și dă garanții că proprietățile sale se vor îmbunătăți în timp.

Mai mult, Bill Gates a scris și o carte unde își expune motivele pentru care trebuie să renunțăm la consumul de carne…de dragul planetei. Cartea se numește ”Cum să evităm dezastrul climatic” și iși dorește să ofere soluții pentru evitarea unui dezastru ecologic la care vacile, prin emisiile lor de carbon, participă în mod activ. Printre soluțiile oferite se numără, bineînțeles, și înlocuirea cărnii naturale cu cea sintetică.

Întâmplător (sau nu), miliardarul american este investitor în companii care produc….carne sintetică!

Beyond Meat, companie sprijinită financiar de Gates, a înregistrat scăderi masive la bursă
Beyond Meat, companie sprijinită financiar de Gates, a înregistrat scăderi masive la bursă

Bill Gates, a investit într-o serie de startup-uri de tip „carne sintetică”, inclusiv Impossible Foods, Beyond Meat, Memphis Meats și Hampton Creek Foods, informează presa de peste ocean.

Iar, cum reclama este sufletul comerțului, produsele Beyond Meat au fost îndelung lăudate de celebrități ca Snoop Dogg, Kim Kardashian și Leonardo DiCaprio.

Cu toată promovarea din partea celebrităților, Beyond Meat nu a reușit să convingă publicul să consume carne sintetică. Acțiunile Beyond Meat au scăzut cu peste 75% de la începutul anului și, potrivit CNBC, valoarea de piață a companiei a scăzut cu peste 12 miliarde de dolari în ultimii trei ani, și se pregătește să concedieze peste 19% din forța de muncă.

Liderii industriei zootehnice din SUA l-au îndemnat pe Bill Gates să întreprindă mai multe cercetări în producția de animale, după ce a cerut politici prin care oamenii din țările bogate să mănânce „carne de vită sintetică 100%.

Citește și: Chinezii clonează tot, chiar și dronele Bayraktar TB2! Celebrele dispozitive care au pus rușii pe fugă în Ucraina au acum o versiune contrafăcută, alături de Adibas și Panasoanic

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult