- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Ajutor financiar de 70000 euro pentru fiecare copil născut. Cum vrea o țară să crească natalitatea

26 Feb, 12:24 • Andrei Alina
Coreea de Sud are cea mai scăzută rată de fertilitate din lume. Experții sunt de părere că rezolvarea acestei probleme constă în schimbarea viziunii asupra familiei. „Ca să simplificăm, cel mai important factor este că este dificil să planifici viitorul, ceea ce este necesar dacă îți dorești copii, deoarece viața este atât de provocatoare și competitivă în acest moment, iar viitorul cu copii nu li se pare atât de relevant pentru ei”, este de părere Insill Yi, președinta Institutului pentru populația viitorului din Peninsula Coreeană. Iar o companie pare că a găsit o soluție la acestă problemă. 70000 de euro este suma pe care o plătește angajatelor pentru fiecare copil adus pe lume.
Ajutor financiar de 70000 euro pentru fiecare copil născut. Cum vrea o țară să crească natalitatea

O companie din Coreea de Sud, care activează în domeniul construcțiilor, își sprijină angajatele care vor să devină mame. Acestea sunt plătite cu echivalentul sumei de 70000 de euro pentru fiecare copil născut. Prin intermediul acestor măsuri, angajatorii vor să crească rata de fertilitate înregistrată la nivelul țării, potrivit evz.ro.

Citește și: Statistici îngrijorătoare: Jumătate dintre copiii din UE născuți de mame sub 14 ani sunt din România

Angajatele companiei din Coreea de Sud primesc 70000 de euro de fiecare dată când nasc un copil. Până în prezent, angajatorul corean a plătit un total de peste 4,8 milioane de euro. Banii au fost distribuiți sub formă de sumă forfetară. Primele plăți pentru femeile care au dat naștere au fost făcute în anul 2021.

 

Ajutor substanțial pentru familiile cu mai mulți copii. Mamele care nasc unul primesc 70.000 euro

Ajutor financiar de 70000 euro pentru fiecare copil născut. Cum vrea o țară să crească natalitatea

De asemenea, compania respectivă a premiat și două familii cu doi copii. Ambele familii au primit câte 138.000 de euro, suma fiind acordată cu prilejul unei reuniuni organizate de Anul Nou.

Citește și: Născuți dincolo de granițe! Aproape 411.000 de copii români au văzut lumina zilei în altă țară. Care sunt zonele cu cele mai multe nașteri raportate în rândul românilor

Cu 0,78 nașteri pe an, Coreea de Sud are cea mai scăzută rată de fertilitate din lume, conform datelor Institutului pentru populația viitorului din Peninsula Coreeană.