- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Ajutor financiar pentru românii din Italia. Care sunt criteriile după care se acordă sute de euro pe lună

16 May, 18:36 • Fundeanu Madalina
Anumite categorii de români din Italia vor beneficia de ajutor financiar din partea guvernului. Iată cine poate lua banii!
Ajutor financiar pentru românii din Italia. Care sunt criteriile după care se acordă sute de euro pe lună

Mai multe categorii de familii de români pot primi ajutor financiar din partea guvernului din Italia. Printre acestea se numără și familiile care nu au copii, conform știridiaspora.ro.

Se oferă ajutor financiar pentru românii din Italia

INPS  a anunțat că alocația familială a înregistrat o creştere semnificativă în ultima vreme. Această măsură de sprijin financiar pentru românii stabiliți în Italia este destinată familiilor fără copii în întreţinere.

Acest ajutor financiar vine ca un răspuns la inflatia din anul precedent, care a fost de 5,4 %. Începând cu data de 1 iulie 2024 şi până la 30 iunie anul viitor, noile sume și pragurile de venit vor intra in vigoare conform circularului emis de INPS.

Cine poate beneficia de ajutorul de la INPS

Cuantumul alocației depinde de mai mulți factori, inclusiv de componenţa familiei şi de veniturile încasate. Spre exemplu, o familie formată din două persoane care nu are copii va primi 46,48 euro pe lună, în cazul în care venitul anual al familiei este sub 16.212,12 euro.

Ai mai putea citi și: Guvernul oferă ajutor financiar de 10.000 de lei pentru milioane de români! Trebuie îndeplinită o singură condiție simplă

Ajutor financiar pentru românii din Italia
Ajutor financiar pentru românii din Italia

Suma minimă, de 10,33 euro lunar, va fi acordată cuplurilor cu venituri cuprinse între 24.316,41 și 28.366,98 euro pe an. Astfel, acest ajutor financiar oferit de guvernul italian creşte proportional cu numărul de membri ai familiei.

În ceea ce privește o familie de patru persoane, care au venituri minime, suma este de 118,79 euro pe lună, iar pentru familiile mai numeroase, cu șapte sau mai mulți membri, suma poate atinge pragul de 227.24 euro pe lună. Suma maximă de venit acceptat pentru a beneficia de alocatie creste odată cu numărul de membri ai familiei.

Pe de altă parte, INPS oferă bani şi pentru familiile în care toți membrii se află în imposibilitate de muncă. Prin urmare, pentru un cuplu fără posibilitatea de a munci, alocaţia este de până la 98 de euro pe lună, iar pentru o familie de patru persoane, suma poate fi de până la 411,60 euro pe lună.

Mai mult de atât, persoanele necăsătorite, care nu au copii și care locuiesc cu un membru al familiei incapabil de muncă, pot primi alocație depinzând de venitul anual al acesteia. Pentru două persoane aflate în această situație, suma poate ajunge la 62.49 euro pe lună, iar pentru şapte sau mai multe persoane, suma poate ajunge la 301,09 euro pe an.

Așadar, alocaţia familială se ajustează în funcție de diferitele nevoi ale familiilor, fiind luate în considerare componenţa şi veniturile acestora.

Vezi și: Categoria de români care va primi un ajutor financiar de 500 de lei