- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Aleksei Navalnîi deschide cutia Pandorei. „Mobilizarea în Rusia va duce la o enormă tragedie”

21 Sep, 14:17 • Bumbeneci Diana
Mobilizarea militară parțială anunțată de președintele rus Vladimir Putin l-a făcut pe Aleksei Navalnîi să iasă la rampă cu ample declarații. Acesta susține că totul va duce la o tragedie istorică.
Aleksei Navalnîi deschide cutia Pandorei. „Mobilizarea în Rusia va duce la o enormă tragedie”

Aleksei Navalnîi tranșează discursul susținut astăzi de Vladimir Putin. Cel mai mare opozant al Kremlinului este de părere că Putin trimite rușii la moarte.

Aleksei Navalnîi anunță o „tragedie”

Aleksei Navalnîi susține că decizia de astăzi a lui Putin va duce la o „enormă tragedie”. În prezent, Aleksei Navalnîi se află într-o închisoare de înaltă securitate, încarcerat din ianuarie 2021 pentru dosare pe care el le consideră integral fabricate. Acesta consideră că ofensiva Rusiei în Ucraina este un „război criminal eșuat”, potrivit AFP și Reuters, citate de Agerpres.

„Este clar că războiul criminal care se desfășoară în prezent se agravează și se amplifică, iar Putin încearcă să implice în el cât mai multă lume posibil” a denunțat Navalnîi, folosind un cuvânt interzis de Kremlin care își numește ofensiva în Ucraina „operațiune militară specială”.

Conform opozantului, președintele rus, implicând în război încă 300.000 de rezerviști pentru a întări trupele Moscovei, vrea să „păteze cu sânge mâinile a încă sute de mii de persoane”.

Mai citește: Rusia mobilizează primii 300.000 de rezerviști, după ce Putin a anunțat că va răspunde Occidentului pe toate căile necesare pentru a-și „apăra țara”

Aleksei Navalnîi deschide cutia Pandorei. „Mobilizarea în Rusia va duce la o enormă tragedie”
Aleksei Navalnîi

După ce Putin a ieșit public cu mesajul său, Aleksei Navalnîi a publicat imediat un mesaj video din detenție. Mesajul a fost înregistrat și publicat de avocații săi. În materialul video, Aleksei Navalnîi a spus că Putin a trimis și mai mulți ruși la moarte, pentru un război care deja este pierdut.

„Totul se face pentru ca un singur om să-și păstreze puterea și să o prelungească„, a denunțat principalul opozant al Kremlinului.

Reiterăm faptul că Președintele rus Vladimir Putin a dat ordin miercuri să se treacă la prima mobilizare în Rusia după cel de-al Doilea Război Mondial. Mobilizarea este parțială, iar Putin și-a exprimat sprijinul pentru anexarea a patru regiuni din Ucraina.

De altfel, Aleksei Navalnîi a avertizat Occidentul că „nu blufează” când spune că este pregătit să utilizeze arma nucleară pentru a apăra Rusia.

Opoziția rusă a chemat la proteste împotriva lui Putin. În acest sens, există mai mult apeluri la manifestații în cursul zilei în numeroase orașe din Rusia sunt distribuite pe rețelele de socializare. Oamenii nu sunt de acord cu decizia luată de liderul lor, motiv pentru care vor să plece din țară sau chiar să se întoarcă împotriva celui care a fost denumit de Haga „criminal de război”.

Vladimir Putin a dat o lege care prezice ca orice persoană care împotriva războiului denumit în Rusia „operațiune militară” și orice persoană care distribuie știri negative despre armată să primească pedeapsa cu 15 ani de închisoare. Așadar, Aleksei Navalnîi va fi din nou afectat de legile lui Putin, în condițiile în care continuă să fie opozant.

Mai poți citi: Putin a ordonat mobilizare parțială. „Decretul privind mobilizarea a fost semnat. Le amintim că avem arme de distrugere”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult