- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Angajații care pleacă au băgat frica în Twitter! De teamă să nu le saboteze sistemele informatice, compania a închis birourile

18 Nov, 22:47 • Gabriela Andreescu
Twitter şi-a închis temporar birourile după ce tot mai mulţi angajaţi au ales să plece în urma ultimatumului primit din partea lui Elon Musk, care le-a cerut să accepte să muncească mai intens şi cu program prelungit sau să părăsească compania în schimbul a trei salarii compensatorii.
Angajații care pleacă au băgat frica în Twitter! De teamă să nu le saboteze sistemele informatice, compania a închis birourile

Potrivit unor relatări ale presei americane, citate vineri de agenţia germană DPA, citată de Agerpres, Twitter şi-a închis birourile până luni, de teama că angajaţii nemulţumiţi ar putea sabota sistemele informatice ale companiei.

Sute dintre angajații Twitter ar fi respins ultimatumul dat de Musk, conform surselor citate. Noul proprietar al reţelei de socializare le-a trimis miercuri angajaţilor un mail, publicat de mai multe mass-media, în care le transmite că pentru a crea Twitter 2.0 vor trebui ”să muncească multe ore la intensitate mare” şi numai aceia care vor dovedi o ”performanţă excepţională” vor trece proba rămânerii în companie.

Musk a ataşat acestui mail şi un formular pe care să-l completeze obligatoriu toţi cei care doresc să continue ca angajaţi ai Twitter:

”Cine nu îl va fi completat până joi (17 noiembrie) la ora 17:00 (22:00 GMT) va primi salariul pe trei luni”, i-a atenţionat el.

Dar numărul angajaţilor care au optat pentru plecarea din companie pare să-i fi surprins pe Musk şi pe cei din echipa sa. Prin urmare, miliardarul american a făcut un pas înapoi asupra insistenţei sale ca toată lumea să lucreze de la sediile companiei, după ce refuzul său faţă de telemuncă i-a nemulţumit pe mulţi dinte salariaţii Twitter care au supravieţuit primului val de concedieri efectuat imediat ce Musk a cumpărat compania la sfârşitul lunii octombrie.

De teamă ca angajații care pleacă să nu le saboteze sistemele informatice, Twitter a închis birourile
De teamă ca angajații care pleacă să nu le saboteze sistemele informatice, Twitter a închis birourile

În plus, într-un nou mail transmis angajaţilor, el şi-a îndulcit puţin tonul, menţionând în acesta că ”tot ce este necesar pentru aprobare (a rămânerii pe post – n. red.) este ca managerul tău să-şi asume responsabilitatea de a asigura că îţi aduci o contribuţie excelentă”. Musk promite de asemenea reuniuni periodice ale managerilor cu angajaţii.

Plecarea multora dintre aceştia ridică semne de întrebare asupra capacităţii platformei de a rămâne online, având în vedere că printre cei care pleacă se numără şi personal însărcinat cu mentenanţa sistemelor, iar fără suficienţi ingineri remedierea unor deficienţe va fi mai greoaie.

Citește și: Ce gafe face compania lui Elon Musk: Twitter a blocat un video cu un meteorit întrucât l-a considerat „material pornografic fără acordul participantului”

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult