- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Anglia va intra în cea mai lungă recesiune din istoria sa! Banca Regatului Unit a majorat enorm rata dobânzii! Cea mai mare creștere din ultimii 33 de ani!

03 Nov, 19:41 • Gabriela Andreescu
Banca Angliei avertizează că Regatul Unit se va confrunta cu cea mai lungă recesiune de când au început să se facă măsurători, în condițiile în care rata dobânzii de politică monetară a fost crescută cel mai mult în ultimii 33 de ani
Anglia va intra în cea mai lungă recesiune din istoria sa! Banca Regatului Unit a majorat enorm rata dobânzii! Cea mai mare creștere din ultimii 33 de ani!

Banca Centrală din Anglia a majorat rata dobânzii de referință de la 2,25% la 3%, aceasta fiind cea mai mare creștere din 1989 încoace, și a avertizat asupra perspectivelor „foarte dificile” ale economiei, relatează BBC.

În prognoza sa cu privire la evoluția economiei britanice, banca centrală transmite că inflația va atinge un maxim al ultimilor 40 de ani, de aproximativ 11% în trimestrul actual, și spune că Marea Britanie a intrat deja într-o recesiune care ar putea dura doi ani, mai mult decât în timpul crizei financiare din 2008-200.

Mai mult, principala instituție financiară bancară din Anglia anunță că țara se va confrunta cu o „scădere foarte problematică” de doi ani și că rata șomajului aproape că se va dubla.

Costurile împrumuturilor sunt la cel mai mare nivel din 2008, an în care sistemul bancar din Regat era aproape de colaps.

Ratele dobânzilor au crescut constant din decembrie 2021, când costurile de trai au crescut accelerat, lăsând mulți britanici în sărăcie.

Șeful Băncii Angliei, Andrew Bailey, a avertizat despre un „drum greu de urmat” pentru gospodăriile din Marea Britanie, dar a spus că trebuie să acționeze cu forță acum, altfel lucrurile „se vor înrăutăți mai târziu”.

Anglia va intra în cea mai lungă recesiune din istoria sa, a avertizat instituția bancară centrală
Anglia va intra în cea mai lungă recesiune din istoria sa, a avertizat instituția bancară centrală

Prin creșterea ratelor dobânzilor, Banca Centrală din Anglia încearcă să reducă prețurile în creștere, pe măsură ce costul vieții crește la cel mai rapid ritm din ultimii 40 de ani.

Prețurile alimentelor și energiei au crescut, în parte din cauza războiului din Ucraina, care a lăsat multe gospodării să se confrunte cu dificultăți și a început să afecteze negativ economia.

Recesiunea este definită ca fiind scădere economică pe perioada a trei trimestre consecutive. Banca Angliei apreciază că deși recesiunea care urmează nu va fi cea mai profundă din istoria țării, ea va fi cea mai lungă, urmând să continue până în prima jumătate a lui 2024.

Banca Angliei consideră că creșterea dobânzii de politică monetară va face creditele mai scumpe și va încuraja oamenii să nu mai cheltuie, pentru a micșora presiunea pusă pe prețuri și pentru a micșora inflația. Deși efectele vor fi bune pentru cei care economisesc, cei care au credite vor suferi din cauza dobânzilor mai mari.

Citește și: România rămâne fără români! Numărul conaționalilor care trăiesc în Anglia a crescut cu 576% în ultimii 10 ani

Tags:
Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult