- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Anunț pentru pasageri. Zeci de curse vor fi anulate la Ryanair! Care este motivul. „Va trebui să avem anulări în masă ale multor zboruri”

06 Aug, 11:52 • Lupu Alexandra
Probleme pentru Ryanair. Compania trebuie să anuleze mai multe zboruri.
Anunț pentru pasageri. Zeci de curse vor fi anulate la Ryanair! Care este motivul. „Va trebui să avem anulări în masă ale multor zboruri”

Probleme pentru Ryanair. Compania aeriană s-ar putea confrunta cu „anulări în masă” pe aeroportul din Dublin, informează ziare.com.

Anunț pentru pasagerii Ryanair

Ryanair s-ar putea confrunta cu „anulări în masă” pe aeroportul din Dublin, începând cu luna viitoare, dacă operatorul aeroportului va fi obligat să reducă cursele zilnice între orele 11:00 pm și 07:00 am pentru a limita zgomotul. Autorității aeroportuare din Dublin (DAA) i s-a acordat un termen de șase săptămâni pentru a reduce numărul de „zboruri de noapte” în timpul orelor menționate la 65.

Citește și despre: Probleme pe un aeroport din Londra. Zboruri anulate sau întârziate în plin sezon, până pe 8 august. Ce companii aeriene sunt afectate

DAA a solicitat consiliului local să evite întreruperea operațiunilor de transport pentru pasageri și marfă. Anunțul a fost făcut vineri de CEO-ul companiei de transport aerian, Michael O’Leary, care a cerut Guvernului să intervină și să restrângă perioada de restricție între miezul nopții și 6 am.

„Va trebui să începem anularea zborurilor peste patru săptămâni. Primul val de plecări de dimineață… va trebui să avem anulări în masă ale multor zboruri”, a declarat O’Leary la postul Newstalk.

Ryanair a anunțat luna trecută că ia în considerare reducerea prețurilor în iarna anului 2023, pentru a atrage mai mulți călători. Compania aeriană se așteaptă ca pasagerii să nu mai călătorească atât de mult din cauza inflației, prețurilor ridicate și ratelor bancare mari.

Ryanair

În iunie 2023, operatorul aerian a transportat un număr record de călători, deși a anulat peste 900 de curse. Concret, cea mai mare companie aeriană low-cost a anunțat că a transportat 17.4 milioane de pasageri în iunie. Este cel mai ridicat nivel pentru o singură lună. De asemenea, este înregistrată o creștere de 9% față de 2022.

Anterior, recordul de trafic a fost stabilit în mai 2023, atunci când operatorul aerian a transportat 17 milioane de persoane. Ryanair a anulat peste 900 de curse aeriene. În urma acestei decizii, 160.000 de călători au fost afectați. Zborurile au fost anulate în special din cauza grevelor din domeniul controlului de trafic aerian. Compania și-a reconfirmat recent obiectivul de a transporta 185 milioane de pasageri în acest an fiscal, față de nivelul record de 169 de milioane în anul încheiat la 31 martie 2023.

Citește și despre următorul subiect: Noi rute între București și Italia de pe Aeroportul Băneasa. S-a publicat orarul cu zborurile programate și data de începere